ροή ειδήσεων

Αναστάτωση με τα μαθήματα της νέας Β’ Λυκείου

 

Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς έχουν προκαλέσει οι συνεχείς αλλαγές στον προγραμματισμό των μαθημάτων που θα διδάσκονται οι μαθητές στη νέα Β’ Λυκείου, που θα ξεκινήσει την επόμενη σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν αλλαγές στα υποχρεωτικά μαθήματα που θα έχουν οι μαθητές, τα οποία θα είναι επτά. Πρόκειται για τα: Ελληνική Γλώσσα, Σύγχρονος Κόσμος-Ιστορία, Γεωμετρία και Στατιστική και Ερευνητικά Προβλήματα Φυσικών Επιστημών που θα διδάσκονται για τέσσερις ώρες την εβδομάδα, όπως και Φυσική Αγωγή, Δημιουργικές Δραστηριότητες και Θρησκευτικά, τα οποία θα διδάσκονται δύο ώρες εβδομαδιαίως.

Παράλληλα, θα υπάρχουν και τα μαθήματα εμβάθυνσης, από τα οποία οι μαθητές θα πρέπει να επιλέξουν τρία ανάμεσα στα: Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Εισαγωγή στη Φιλοσοφία-Ψυχολογία, Έννοιες, Μέθοδοι και Ιστορία των Κοινωνικών Επιστημών, Μαθηματικά, Πληροφορική, Μάθημα ΕΠΑΛ, Φυσική, Χημεία/Βιολογία, Ξένη Γλώσσα.

Τα μαθήματα εμβάθυνσης θα διδάσκονται για τέσσερις ώρες κάθε εβδομάδα.

Κοινό μάθημα Χημείας/Βιολογίας

Το κοινό μάθημα εμβάθυνσης Χημείας/Βιολογίας προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι τόνιζαν τον διακριτό ρόλο των δύο εκπαιδευτικών ενοτήτων.

Για το λόγο αυτό, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως «το υποχρεωτικό μάθημα κορμού για τα αντικείμενα των Φυσικών Επιστημών θα αφορά στην παραδειγματική και στην εργαστηριακή διάσταση των Φυσικών Επιστημών στη σύγχρονη εποχή».

«Στο Πρόγραμμα Σπουδών της Β’ Λυκείου έχουν προβλεφθεί τετράωρα μαθήματα εμβάθυνσης στα αντικείμενα των Φυσικών Επιστημών. Για καθαρά πρακτικούς λόγους (αδυναμία συγκρότησης τμημάτων στις εν λόγω τάξεις) τα αντικείμενα της Χημείας και της Βιολογίας, που είναι σαφώς διακριτά μεταξύ τους αντικείμενα, θα είναι δίωρα» αναφέρει.

Κλόκας Νίκος

in.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *