ροή ειδήσεων

Έργο πνοής ο ΧΥΤΑ στη Νότια Ρόδο



Το νέο ΧΥΤΑ στη Νότια Ρόδο, που ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο, επισκέφθηκε ο δήμαρχος, Φώτης Χατζηδιάκος.

Στις τρεις εβδομάδες δοκιμαστικής λειτουργίας, η οποία γίνεται με ευθύνη του αναδόχου, έχει ήδη επεξεργαστεί πέραν των 600 τόνων απορριμμάτων. Πρόκειται για έργο πνοής για τη Ρόδο, προϋπολογισμού 6,9 εκατ. ευρώ, από ευρωπαϊκά κονδύλια, το οποίο αναβαθμίζει περιβαλλοντολογικά όλο το νησί.


Στο ΧΥΤΑ έχει τεθεί σε λειτουργία υπερσύγχρονος βιολογικός καθαρισμός ο οποίος προστατεύει τον υδροφόρο ορίζοντα συμβάλλοντας στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος μέσω της επαναχρησιμοποίησης προς άρδευση του καθαρισμένου από λύματα νερού.

Παράλληλα το υπόλειμμα που δημιουργείται από την επεξεργασία των λυμάτων χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του εδάφους, ενώ είναι προεγκατεστημένη η δυνατότητα για μελλοντική συλλογή βιοαερίου το οποίο Δήμος θα μπορέσει εμπορικά να εκμεταλλευτεί.

Ο ΧΥΤΑ έχει σχεδιαστεί ούτως ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με ελάχιστο προσωπικό αφού ο έλεγχος όλων των παραμέτρων γίνεται αυτόματα και ο χειρισμός από ένα μόνο υπολογιστή.

Παράλληλα, η ποιότητα των υλικών και της κατασκευής διασφαλίζει ότι οι πολίτες της Ρόδου δεν θα επιβαρυνθούν με μεγάλα έξοδα για τη συντήρηση του έργου στο μέλλον.

«Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής για την προστασία του περιβάλλοντος ξεδιπλώνεται με την ολοκλήρωση έργων υποδομής» δήλωσε ο Δήμαρχος.

ερτ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/10/17 21:57

    Βλεπω δημαρχε επελεξεσ ωραιο φοντο για να φωτογραφηθεισ,δεν πηγαινεσ και στην εισοδο να δει ο κοσμοσ τα σκουπιδια διασκορπισμενα και μισοχωμενα? Μηπωσ απο εκει παραγεται πετρελαιο και δεν το διαφημιζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/10/17 16:33

    Απο τη στιγμη που λειτουργει με ευθυνη τησ αναδοχου για ποιο λογο εργαζεται στο χωρο ως χειριστης βαρεων μηχανηματων υπαλληλοσ του δημου και μαλιστα οικονομολογοσ? Τι συμφεροντα εξυπηρετει ο εν λογω υπαλληλοσ? Ποιοσ προισταμενοσ/νη καλυπτει την παρουσια του εν λογω υπαλληλου στην υπηρεσια οντας εβρισκομενοσ εκτοσ υπηρεσιασ η σε χωρουσ πλην τών αρμοδιοτητων του?Ποιος αναλαμβανει την ευθυνη ατυχηματοσ που εγκυμονειται λογω απωλειασ των απαραιτητων πιστοποιητικων ικανοτητασ χρησησ βαρεων οχηματων και μηχανηματων? Ποια αποφαση οριζει στον εν λογω υπαλληλο ανεξελεγκτο ωραριο στην υπηρεσια και υπαρχει δυνατοτητα πολυμηνης απουσιασ ενω αναγραφεται παρον στην υπηρεσια? Μηπωσ κυριοι/εσ ανευθυνοι αρμοδιοι προισταμενοι/ες να λαβετε τα μετρα σας? Μηπως κυριε δημαρχε με το γνωστο σου σλογκαν τησ ευταξιασ σου ειναι ποιο ευκολο να παταξεις τετοιου ειδους παρανομιες,απο το να μεταθετεις μεσα σε ωρες προισταμενους δυσμενως,προσωπικοτητες που εχουν καταθεσει ψυχη και σωμα στην καθημερινη εξυπηρετηση του πολιτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *