ροή ειδήσεων

Μετά την TUI και τον Thomas Cook και ο FTI επενδύει στην Ελλάδα



Της Βασιλικής Κουρλιμπίνη

Μετά την TUI και τον Thomas Cook, τους δύο κορυφαίους tour operators, και ο FTI -ο οποίος συγκαταλέγεται στην πεντάδα των πιο δυνατών τουριστικών οργανισμών στην Ευρώπη-, διευρύνει την παρουσία του στην Ελλάδα την επόμενη σεζόν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γερμανού tour operator για τα καλοκαιρινά προγράμματα του 2018, αυξάνονται οι πτήσεις προς την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω. Συνολικά από τον επόμενο Μάιο προγραμματίζονται πέντε χιλιάδες αεροπορικές θέσεις από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία προς τα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά.

Την ίδια ώρα, ο FTI ενισχύει την παρουσία του στο χώρο των ξενοδοχείων, με περισσότερα πεντάστερα στους καταλόγους του, όπως τονίζει, στα οποία περιλαμβάνονται το Nana Princess και το Daios Cove Luxury Resort & Villas στην Κρήτη. Το LABRANDA Kiotari Bay στη Ρόδο, που ανήκει στο ξενοδοχειακό brand του ομίλου και άνοιξε φέτος, θα υπάρχει επίσης στο πρόγραμμα του 2018.

Οι μεγάλοι ξένοι tour operators εντούτοις έχουν αρχίσει από τώρα να προετοιμάζουν την επόμενη χρονιά, με τους ελληνικούς προορισμούς να πλασάρονται δυνατά στα τουριστικά πακέτα. Ήδη η TUI, που αποτελεί το μεγαλύτερο tour operator της Ευρώπης, με μεγάλη παρουσία στην ελληνική αγορά, σκοπεύει να ανεβάσει κι άλλο τον αριθμό των πελατών που διακινεί στην Ελλάδα (φέτος έφερε περισσότερους από 2,5 εκατ. ξένους τουρίστες). Ο γερμανικός όμιλος σκοπεύει το επόμενο διάστημα να επενδύσει σε δέκα νέα ξενοδοχεία σε προορισμούς στη χώρα μας, ενώ παράλληλα προγραμματίζει επενδύσεις σε λιμάνια για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Άλλα και ο Thomas Cook, ο έτερος μεγάλος παίχτης στο χώρο των ταξιδιωτικών πακέτων, προγραμματίζει να ανοίξει και τρίτο ξενοδοχείο Casa Cook, μετά από τα δύο υφιστάμενα σε Ρόδο και Κω, αλλά και να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο των ελληνικών προορισμών.

Τα πρώτα μηνύματα από τις προκρατήσεις της επόμενης χρονιάς είναι και πάλι θετικά και σε όλες σχεδόν τις αγορές "δεξαμενές” για τον ελληνικό Τουρισμό αναμένονται ισχυρά ποσοστά ανόδου. Ξεχωρίζει η ζήτηση από τις παραδοσιακές αγορές, και ιδίως από τη Γερμανία, ενώ σταθερά ανοδική προβλέπεται η κίνηση και από τη Μεγάλη Βρετανία.

Φέτος ο ελληνικός Τουρισμός βαδίζει για ακόμη μια χρονιά στο δρόμο των... ρεκόρ, γεγονός που ανεβάζει το ρυθμό επενδύσεων από τους tour operators. Με την τουριστική σεζόν να ολοκληρώνεται για τους περισσότερους προορισμούς τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου, οι αρχικές εκτιμήσεις για την πορεία της φετινής περιόδου δείχνουν να επιβεβαιώνονται: σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, οι αφίξεις ξένων τουριστών θα ξεπεράσουν τα 28,5 εκατ. μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ στο κρίσιμο σκέλος των εσόδων οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 14 δισ. εισπράξεις, ποσό που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, εντούτοις κινείται εντός στόχου. Οι οδικές αφίξεις δείχνουν επίσης να κινούνται ανοδικά και να είναι 800 χιλ. περισσότερες από πέρσι.

Η χρονιά κλείνει με ικανοποίηση από τους επιχειρηματίες του χώρου, καθώς και ο αριθμός των αφίξεων αυξήθηκε (λόγω και της διεύρυνσης των πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες με την προσθήκη νέων προορισμών), αλλά και η τουριστική περίοδος διευρύνεται σε σύγκριση με το παρελθόν. Οι εκτιμήσεις δείχνουν πως η δυναμική αυτή θα συνεχιστεί, με τον τουριστικό χώρο να συγκεντρώνει όχι μόνο υψηλά μερίδια ζήτησης, αλλά και επενδυτικά κεφάλαια, ειδικά στο ξενοδοχειακό κομμάτι.

vicky.kourlibini@capital.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *