ροή ειδήσεων

1,2 εκ. ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια για το Εθνικό Θέατρο



Στην αποκατάσταση και τον εξωραϊσμό του Εθνικού Θεάτρου, ενός από τα πλέον εμβληματικά κτίρια του νησιού της Ρόδου, παρεμβαίνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Με σκοπό την εξωτερική αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου, όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά και προστασίας του, μέχρις ότου καταστεί δυνατή η παρέμβαση και στο εσωτερικό του, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον προϋπολογισμό της έχει δεσμεύσει ποσό 1,2 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την αποκατάσταση του συνόλου των εξωτερικών όψεων του κτιρίου.
Η παρέμβαση, που περιλαμβάνει επίσης την αντικατάσταση των φθαρμένων κουφωμάτων και την μόνωση του κτιρίου, θα καταστεί δυνατή μόλις ο Δήμος Ρόδου παραδώσει στην Περιφέρεια τη μελέτη και τις σχετικές αδειοδοτήσεις που την συνοδεύουν.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, σε δηλώσεις του τόνισε πως η Περιφέρεια δεν συμμετέχει στις ατέρμονες συζητήσεις χρόνων για την τύχη του Εθνικού Θεάτρου, αντιθέτως, προχωρά σε πράξεις, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και συνδράμοντας οικονομικά, ώστε το εμβληματικό κτίριο της πόλης της Ρόδου να επιστρέψει στην παλιά του αίγλη.
Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:
«Αυτό που κάνουμε από την πρώτη στιγμή είναι να δίνουμε λύσεις σε όλα τα ζητήματα που κληρονομήσαμε. Και στο Εθνικό Θέατρο πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να δουλεύουμε. Μετά από πολλά χρόνια που κρατάει αυτή η συζήτηση γι’ αυτό το μοναδικό, ιστορικό κτίριο, εμείς παίρνουμε αποφάσεις για να πάμε τα πράγματα παρακάτω. Δεσμεύσαμε 1,2 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό μας. Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Οικονομική Επιτροπή, άμεσα -και μόλις έλθει από τον Δήμο Ρόδου η αδειοδοτημένη μελέτη- να προχωρήσει στη εξειδίκευση των όρων της συνεργασίας μας με τον Δήμο, προκειμένου να υλοποιηθεί η παρέμβαση στο εξωτερικό του κτιρίου. Και σε αυτό το ζήτημα, είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε τη λύση. Για μας, πολιτική είναι να παίρνουμε τις αποφάσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία και να προχωράμε τον τόπο μας μπροστά».

ert

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/11/17 14:57

    Ε ρε μασες που θα πέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως και οι τέως, τώρα και ο νυν δήμαρχος, έθαψαν σε πολύ βαθιά συρτάρια τις ανταποδοτικές επενδύσεις της Καζίνο Α.Ε.!
    Ευτυχώς για αυτούς που δεν υπάρχουν εισαγγελείς στην μπανανία αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/11/17 22:41

    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟ 600 ΕΥΡΟ ΣΕ 2.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΧ/ΤΙΕΣ -ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΩΜΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ.-ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.-ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/11/17 20:06

    Να το πάρουνε ιδιώτες να ξενοιάσουμε αλλιώς θα είναι από έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα δουλειές του δημοσίου δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *