ροή ειδήσεων

Πότε έρχονται τα πρόστιμα των 150 ευρώ για τα ΚΤΕΟ



Για το 2018 παραπέμπεται η αποστολή των προστίμων 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του enikonomia.gr, επισημαίνεται στο νομοσχέδιο ότι από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα επιβληθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 6 μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμου ελέγχου του οχήματος.


Ωστόσο στο νομοσχέδιο επισημαίνεται επίσης ότι: «H ισχύς του παρόντος άρθρου αρχίζει έξι (6) μήνες μετά από τη δημοσίευσή του».

Οπότε σύμφωνα με το πρώτο άρθρο από τις αρχές του 2018 θα επιβληθούν τα πρόστιμα αλλά είναι πολύ πιθανό επίσης τα πρώτα πρόστιμα να επιβληθούν τον Μάιο του 2018 αν η ισχύς του άρθρου ξεκινά 6 μήνες μετά την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης!

Παράλληλα ξεκαθαρίζεται πως Ιδιωτικά ΚΤΕΟ δεν επιτρέπεται να ιδρυθούν από υπαλλήλους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς και από συγγενικά τους πρόσωπα έως και δευτέρου βαθμού για διάστημα τουλάχιστον 2 ετών από την απώλεια της ιδιότητας του δημοσίου υπαλλήλου.

Επιπλέον σύμφωνα με το νομοσχέδιο όταν ένα όχημα ελεγχθεί αλλά κόβεται και πρέπει να ελεγχθεί ξανά εντός 20 ημερών και δεν γίνει αυτό τότε σε 6 μήνες θα ελέγχεται εκ νέου ως αρχικός και όχι σαν επανέλεγχος.

Να υπενθυμίσουμε πως περίπου 1,5 εκατ. αυτοκίνητα και 1 εκατ. δίκυκλα και φορτηγά δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο και κυκλοφορούν παράνομα στους δρόμους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *