ροή ειδήσεων

Ρόδος -"Βουτιά" 17% σημείωσαν οι αφίξεις των Ρώσων!



Σημαντική μείωση της τάξεως του 17% σε σχέση με το 2016 σημείωσαν φέτος οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών στο νησί μας. Η κίνηση από τη ρωσική αγορά δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν αρχικά, με αποτέλεσμα να έρθουν φέτος στη Ρόδο, λιγότεροι τουρίστες από τους αναμενόμενους.

Όπως εκτιμάται ,φέτος στο νησί μας οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών περιορίστηκαν στις 100.000, δηλαδή η Ρόδος έχασε την τουριστική σεζόν 30.000 τουρίστες από την χώρα αυτή.

Παρά το γεγονός ότι, φέτος οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στο νησί μας ξεκίνησαν από τις αρχές Απριλίου, νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές και , οι tours operators αύξησαν τις αεροπορικές θέσεις πυκνώνοντας τις πτήσεις τσάρτερ από την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη προς το αεροδρόμιο «Διαγόρας» στην συνέχεια αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τους αρχικούς σχεδιασμούς τους ,επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμα δωμάτια στα ξενοδοχεία της Ρόδου.Πάντως , οι τελευταίοι Ρώσοι τουρίστες της φετινής τουριστικής περιόδου αναχώρησαν από το νησί μας στις 25 Οκτώβριου που σημαίνει πως ακόμη και τους τελευταίους μήνες της σεζόν, η Ρόδος μπορεί να προσελκύσει τουρίστες από την χώρα αυτή.

Να σημειωθεί ότι, και φέτος υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τη ρωσική αγορά για τη Ρόδο που αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστική προορισμό για τους πολίτες της που ταξιδεύουν για τις διακοπές τους. Όμως οι Ρώσοι τουρίστες συνηθίζουν να κλείνουν τις διακοπές τους την τελευταία στιγμή , με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν διαθέσιμα δωμάτια στα ξενοδοχεία του νησιού μας.

Φέτος που στην κυριολεξία ,καθ’όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου επικρατούσε το αδιαχώρητο στη Ρόδο, από τους τουρίστες που την επέλεξαν για τις διακοπές τους και η πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες κυμαινόταν σε υψηλά επίπεδα ήταν σχεδόν αδύνατον για τους τουρίστες της τελευταίας στιγμής να βρουν διαθέσιμο δωμάτιο.

Πάντως φέτος τη Ρόδο προτίμησαν για τις διακοπές τους και Ρώσοι τουρίστες υψηλής εισοδηματικής στάθμης που επέλεξαν για τη διαμονή του τα πολυτελή ξενοδοχεία του νησιού μας και άφησαν χρήματα στην αγορά της Ρόδου. Οι τουρίστες από τη Ρωσία θεωρούνται οι καλύτεροι πελάτες για την αγορά του νησιού μας καθώς είναι εκείνοι που θα προτιμούν να γευματίζουν στα εστιατόρια του και γενικά να ξοδεύουν κατά τη παραμονή τους στη Ρόδο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *