ροή ειδήσεων

Οι Άγγλοι τουρίστες "ανοίγουν" τη σεζόν του 2018



Η μεγάλη διεθνής τουριστική έκθεση του Λονδίνου, World Travel Market, αποτελεί κάθε χρόνο το "βαρόμετρο” των διαθέσεων τουριστών και tour operator για τις προοπτικές της επόμενης σεζόν. Τα μηνύματα που έρχονται φέτος από τη διοργάνωση (όπου συμμετέχουν κορυφαίοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί, αλλά και οι μεγαλύτεροι τουριστικοί προορισμοί) για τον ελληνικό Τουρισμό επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις πως και το 2018 θα είναι εξίσου θετικό από πλευράς ζήτησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Thomas Cook ήδη καταγράφει αύξηση 12% στις προκρατήσεις από τη βρετανική αγορά, ενώ ανοδικές τάσεις για τους ελληνικούς προορισμούς σημειώνει τόσο η TUI, όσο και έτερα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία. Ο Thomas Cook, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο tour operator της Ευρώπης, προγραμματίζει να ανοίξει και τρίτο ξενοδοχείο Casa Cook, μετά από τα δύο υφιστάμενα σε Ρόδο και Κω, και να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο των ελληνικών προορισμών... κινήσεις ενδεικτικές της αυξημένης ζήτησης για διακοπές στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Τουρισμού κάνει λόγο για νέα διψήφια αύξηση στις αφίξεις Άγγλων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις από τη Βρετανία κινούνται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Παράλληλα σημειώνει πως υπάρχει μεγάλη αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στον εγχώριο τουριστικό κλάδο.

Την αύξηση στις αφίξεις ξένων τουριστών το 2018 επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος, ο οποίος αναφέρει πως οι προοπτικές που διαφαίνονται στην World Travel Market είναι θετικές. Οι προκλήσεις ωστόσο όπως λέει δεν λείπουν, βάζοντας ως "αστερίσκoυς” για την πορεία της ζήτησης το φόρο διαμονής που θα επιβληθεί από τον Ιανουάριο σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και την ανάγκη εκσυγχρονισμού των ξενοδοχειακών και τουριστικών υποδομών.

Παρόλα αυτά υπάρχει ικανοποίηση από τους επιχειρηματίες του χώρου, καθώς όλα δείχνουν πως και ο αριθμός των αφίξεων ενισχύεται σημαντικά (λόγω και της διεύρυνσης των πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες με την προσθήκη νέων προορισμών) και πως η τουριστική περίοδος διευρύνεται, κάτι που αποτελούσε το αδύναμο σημείο του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια.

Φορείς του τουριστικού χώρου σημειώνουν πως οι αφίξεις ξένων τουριστών θα ξεπεράσουν τα 28,5 εκατ. μέχρι το τέλος της χρονιάς, χωρίς να υπολογίζονται οι επιβάτες κρουαζιέρας, βάζοντας πλώρη για μεγαλύτερη αύξηση το 2018, ενδεχομένως κοντά στα 30 εκατ. τουρίστες. Όσον αφορά τα έσοδα, αυτά φέτος αναμένονται να κυμανθούν λίγο πάνω από τα 14 δισ. ευρώ.

Βασιλική Κουρλιμπίνη
vicky.kourlibini@capital.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *