ροή ειδήσεων

Εφετείο Δωδεκανήσου: 29 έτη ποινής κάθειρξης για Τούρκο διακινητή μεταναστών



Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου καταδίκασε χτες ένα 37χρονο υπήκοο Τουρκίας σε ποινή κάθειρξης 29 ετών και ενός μηνός (εκτιτέα τα 25) και σε χρηματική ποινή 80.500 ευρώ για διακίνηση μεταναστών.


Στις 22 Σεπτεμβρίου 2014, όπως αναφέρει η dimokratiki, ο Τούρκος εισήλθε από παραθαλάσσια περιοχή πλησίον της πόλης Αλικαρνασσού στην ελληνική επικράτεια με κατεύθυνση τη νήσο Ψέριμο.

Στο σκάφος του, μήκους 7 μέτρων, μετέφερε 11 Σύρους μετανάστες, αγνώστων λοιπών στοιχείων, εκ των οποίων οι 8 ήταν άνδρες και οι 3 γυναίκες.

Μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία σκάφους του Λιμενικού Σώματος, αύξησε την ταχύτητα του σκάφους του και κινήθηκε προς τα παράλια της Τουρκίας.

Μετά από καταδίωξη, κατά την οποία είχαν προηγηθεί χρήση ηχητικών φωτεινών σημάτων, χειρισμοί παρεμπόδισης της πορείας του και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή σημεία για να σταματήσει ο διακινητής, ο κατηγορούμενος προσέγγισε το πλοίο του Λιμενικού και προσέκρουσε σε αυτό δύο φορές με σκοπό τον εμβολισμό και τη βύθισή του.

Η επανειλημμένη πρόσκρουση με το σκάφος του Λιμενικού, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεπιυθύμητα αποτελέσματα, όπως εισροή υδάτων και βύθιση σε ένα από τα δύο πλοία, ή χειρότερα και στα δύο πλοία, και να τεθούν σε κίνδυνο οι επιβαίνοντες, είτε οι άντρες του λιμενικού είτε οι πρόσφυγες.

Στην απολογία του ο δράστης ισχυρίστηκε ότι ήταν και ο ίδιος μετανάστης και ότι είχε σκοπό να έλθει στην Ελλάδα για να εργαστεί στην Κω ως οξυγονοκολλητής.

eleftheriaonline

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *