ροή ειδήσεων

Από Μάιο έως Οκτώβριο τα 4/5 της αεροπορικής επιβατικής κίνησης στην Ελλάδα



Σαφή ένδειξη ότι η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα «δουλεύει» για 6 μήνες, αποτελούν τα συγκεντρωτικά στοιχεία που δημοσιοποιεί η ΕΛΣΤΑΤ –βασίζεται σε δεδομένα της ΥΠΑ- για την επιβατική κίνηση των αεροδρομίων της χώρας το 2016.

Από την κατανομή της επιβατικής κίνησης ανά μήνα, προκύπτει ότι η μεγαλύτερη κίνηση σημειώνεται κατά το εξάμηνο Μάιος- Οκτώβριος, η οποία αντιστοιχεί στο 76% του συνόλου του 2016.

Αντίστοιχα, κατά το τετράμηνο Ιουνίου- Σεπτεμβρίου 2016, καταγράφεται το 57,8% του συνόλου της επιβατικής κίνησης. Όπως είναι αναμενόμενο, ο Αύγουστος είχε το μεγαλύτερο ποσοστό στο σύνολο της επιβατικής κίνησης με 16,3% για το 2016.



Ακόμα, από τα στοιχεία προκύπτει σημαντική ενίσχυση της αεροπορικής κίνησης τους μήνες χαμηλής σεζόν, δηλαδή το τρίμηνο Ιανουάριος-Μάρτιος 2016 σε σύγκριση με το 2015.

Αθήνα, Ηράκλειο & Ρόδος τα σημαντικότερα αεροδρόμια για τους επιβάτες εξωτερικού

Από το σύνολο της επιβατικής κίνησης του 2016 (52,9 εκατ. επιβάτες, αυξημένοι κατά 8,57% από το 2015), τα 15,8 εκατ. αφορούν σε πτήσεις εσωτερικού και τα 37,1 εκατ. σε πτήσεις εξωτερικού.

Οι περισσότεροι επιβάτες εσωτερικού διακινήθηκαν από τα αεροδρόμια Αθηνών (7,1 εκατ.), Θεσσαλονίκης (2,4 εκατ.) και Ηρακλείου (1 εκατ.) ενώ στην επιβατική κίνηση εξωτερικού, οι περισσότεροι επιβάτες διακινήθηκαν από τα αεροδρόμια Αθηνών (12,8 εκατ.), Ηρακλείου (5,58 εκατ.) και Ρόδου (4 εκατ.).

Τη μεγαλύτερη συμμετοχή, ως προς το σύνολο της επιβατικής κίνησης για το 2016, κατέχει ο αερολιμένας Αθηνών (37,69%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης (12,7% και 10,7% αντίστοιχα).


TornosNews.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *