ροή ειδήσεων

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στο 12,5% με το «καλημέρα» ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς


Σε τροχιά αυτοδυναμίας κινείται η ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Τα Νέα».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 35,6% στην εκτίμηση ψήφου, έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην πρόθεση ψήφου το προβάδισμα της ΝΔ είναι 8 ποσοστιαίες μονάδες.

Παράλληλα, στην ίδια δημοσκόπηση- και στον απόηχο των εκλογών στην Κεντροαριστερά- η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπερδιπλασιάζει την εκλογική απήχησή της σε σχέση με τις κάλπες του 2015, ενώ η Φώφη Γεννηματά είναι πρώτη στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών.

Πιο αναλυτικά:

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ έχει προβάδισμα 11,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο κόμματα να συγκεντρώνουν 35,6% και 24,1% αντίστοιχα. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (12,5%), η Χρυσή Αυγή (7,4%), το ΚΚΕ (6%), η Ενωση Κεντρώων (3,1%), οι ΑΝΕΛ (2,6%), η Πλεύση Ελευθερίας (2,3%) και το Ποτάμι (1,5%).

Στην πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα της ΝΔ είναι 8 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 24,9% έναντι 16,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθπύν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (8,8%), η Χρυσή Αυγή (5,2%), το ΚΚΕ (4,2%), η Ενωση Κεντρώων (2,2%), οι ΑΝΕΛ (1,9%), η Πλεύση Ελευθερίας (1,6%) και το Ποτάμι (1%), ενώ 12,8% απαντούν ότι δεν θα ψηφίσουν και το 7,1% απάντησε άκυρο/ λευκό.




Στην παράσταση νίκης η διαφορά είναι 51 μονάδες, καθώς το 39% εκτιμά ότι η ΝΔ θα είναι πρώτη στις βουλευτικές εκλογές με μικρή διαφορά και το 29% με μεγάλη διαφορά, ενώ το 15% απάντησε ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά και το 2% με μεγάλη διαφορά.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (23%) έναντι του Αλέξη Τσίπρα (16%), αλλά το 43% απάντησε «κανένας» σε αυτό το ερώτημα.

Οσο για τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες (44%) και ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης (39%) και ο Σταύρος Θεοδωράκης (35%), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 26%, πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη (27%). Το ίδιο ποσοστό με τον πρωθυπουργό έχουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις θετικές γνώμες.

Πολιτικές ευθύνες για την τραγωδία στη Δ. Αττική

Στην ίδια έρευνα, το 87% κρίνει ότι η κυβέρνηση και η πολιτική αυτοδιοίκηση έχουν πολιτικές ευθύνες για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική και το 80% πιστεύει ότι οι μηχανισμοί του κράτους ήταν απροετοίμαστοι για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Επίσης, το 96% θεωρεί ότι είναι διαχρονικές οι ευθύνες και ξεκινούν από τα μπαζωμένα ρέματα και τις φωτιές στα δάση.

Απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας

Επιπλέον, το 72% πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, το 61% πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και το 59% τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας.
Απαισιοδοξία υπάρχει για τις οικονομικές συνθήκες, καθώς το 49% πιστεύει ότι αυτές θα χειροτερέψουν τους επόμενους μήνες.

iefimerida.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *