ροή ειδήσεων

Στ. Πιτσιόρλας: Δεν είναι μακριά η μεταμνημονιακή Ελλάδα



«Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν προϋποθέσεις και οι πολιτικοί όροι να συζητήσουμε όλα τα θέματα της ανάπτυξης της χώρας μας, σε ένα κλίμα νηφαλιότητας, αυτογνωσίας και συναίνεσης, νομίζω» είπε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέλιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στο συνέδριο της «GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ».

«Θεωρώ ότι είμαστε σε μια στιγμή πάρα πολύ ενδιαφέρουσα» τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε : «Αν είμαστε ειλικρινείς μπορούμε να πάμε σε λύσεις».


Ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι «αυτό είναι ένα επίτευγμα των τελευταίων λίγων χρόνων» και «ίσως είναι η μεγαλύτερη συμβολή στην πορεία της χώρας, αυτής της κυβέρνησης». Παρέπεμψε, δε, σε πρόσφατες ομιλίες, για θέματα της ανάπτυξης, του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «όπου κανείς εύκολα μπορούσε να διακρίνει πρωτοφανή στοιχεία ενός συναινετικού πλαισίου, που επιτρέπει όντως να συζητήσουμε, πια, δημιουργικά».

«Το θέμα είναι να μπορέσουμε, από τις διαπιστώσεις, να περάσουμε σε πολιτικές αποφάσεις, κρίσιμες και να κάνουμε πράξεις… να γίνουμε η Ελλάδα των λύσεων» πρόσθεσε και συνέχισε: «Είμαστε, λοιπόν, στη στιγμή, που μπορούμε πραγματικά να συζητήσουμε και να αναζητήσουμε λύσεις. Να είμαστε, όμως, με τον εαυτό μας καθαροί και τολμηροί».

Ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι παρότι εισέρρευσαν πολλά κοινοτικά κονδύλια τα προηγούμενα χρόνια ο εκσυγχρονισμός της γεωργίας δεν επιτεύχθηκε στον επιθυμητό βαθμό, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επταετούς κρίσης υπήρξαν εξαιρετικά παραδείγματα από παραγωγούς που παράγουν και εξάγουν εξαιρετικά προϊόντα, χωρίς καμία βοήθεια και δημιουργούν το νέο πρότυπο παραγωγού και αγρότη.

Επεσήμανε ότι «έχουμε ανάγκη ενός σχεδιασμού» για την ενίσχυση τέτοιων πρωτοβουλιών και ανέφερε παραδείγματα από τις προσωπικές του επαφές, είτε με ξένους επιχειρηματίες, είτε από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα και το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε, στο υψηλότερο επίπεδο, από την κινεζική ηγεσία για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, είτε από τις συζητήσεις για την προσέλκυση επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα, κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *