ροή ειδήσεων

Χρηματοδότηση της ανασκαφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Κυμισάλα Ρόδου



Τις ανασκαφικές δραστηριότητες στην περιοχή Κυμισάλα της Ρόδου, που λαμβάνουν χώρα από την αρχαιολογική ομάδα του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει, για το έτος 2018 και για πρώτη φορά, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με το ποσό των 10.000€.

Η Κυμισάλα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην περιοχή της Ρόδου, με ευρήματα να έρχονται συνεχώς στο φως που χρονολογούνται από τους Μυκηναϊκούς χρόνους έως και την Ύστερη Αρχαιότητα.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σημείωσε πως «είναι χρέος μας να συνδράμουμε σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής, με στόχο τόσο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης του νησιού, όσο και την αρχαιολογική έρευνα του παρελθόντος του τόπου μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία, παράλληλα με την σημαντική αυτή αρχαιολογική σκαπάνη, να στηρίξω το έργο του Πανεπιστημίου Αιγαίου και των λαμπρών νέων επιστημόνων του».


TornosNews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *