ροή ειδήσεων

Πολίτης σε ρόλο Πρώτου Ανταποκριτή σε Τροχαίο.... Τα σφάλματα των πολιτών σε πραγματικό τροχαίο και οι τραγικές διαπιστώσεις!



Εχθές το μεσημέρι, στην οδό Τατοϊου στη Μεταμόρφωση, έγινε ένα τροχαίο. Μία υπάλληλος εταιρείας με επαγγελματικό αυτοκίνητο, προσπάθησε να κάνει αναστροφή και ένα άλλο αυτοκίνητο έπεσε επάνω της. Την χτύπησε στην μεσαία κολώνα, πίσω ακριβώς από την πόρτα του οδηγού.

Η οδηγός της εταιρείας, δεν φορούσε ζώνη. Χτύπησε με δύναμη το κεφάλι της στην πλαϊνή κολώνα, και σωριάστηκε λιπόθυμη. Εγώ περνούσα απο το σημείο του ατυχήματος λίγα λεπτά αφού αυτό έγινε.

Σταμάτησα το αμάξι μου σε ασφαλές σημείο και πήγα να δω μήπως χρειάζονται βοήθεια.

Η κοπέλα λιπόθυμη στο αυτοκίνητό της και γύρω γύρω 5 - 6 άτομα να κινούνται και να κοιτούν και να προσπαθούν να της μιλήσουν.

Με το που φτάνω εκεί, παθαίνω το πρώτο σοκ. Ρωτάω αν έχει πάρει κάποιος τηλέφωνο το ΕΚΑΒ ή την Τροχαία. Η απάντηση ήταν ΟΧΙ και στα δύο !!!!!

Δεύτερο σοκ. Κάποιος προσπαθεί να δώσει στην λιπόθυμη κοπέλα να πιει νερό. Αρχισε να της δίνει και χαστούκια για να ξυπνήσει !!!!


Τρίτο σοκ. Ο οδηγός που έπεσε επάνω της ήταν παραδίπλα και μιλούσε στο τηλέφωνο. Τον ρωτάω αν μιλάει με ΕΚΑΒ και μου λέει "οχι, με την ασφαλιστική" !!!!!

Βάζω το κεφάλι μου από το παράθυρο του οδηγού και ακούω το αυτοκίνητο να δουλεύει. Σβήνω τη μηχανή και βγάζω τα κλειδιά από το τιμόνι.

Πηγαίνω στην κοπέλα και βλέπω πως κουνούσε μόνο τα βλέφαρά της και δεν είχε καμία επαφή. Ούτε άκουγε, ούτε μιλούσε.
Καλώ το ΕΚΑΒ και τους λέω την κατάσταση της κοπέλας.
Το ΕΚΑΒ με συμβούλεψε να απομακρύνω τον κόσμο από πάνω της, να της μιλάω και να κοιτάξω αν είχε κάπου αιμοραγία.
Πράγμα και το οποίο έκανα.
Στη συνέχεια καλώ την Τροχαία.

Ζητάω απο τον κόσμο που ήταν γύρω, αν υπάρχει κάτι να την σκεπάσουμε. Δεν είχαν κάτι. Τότε θυμήθηκα πως στο αμάξι μου είχα έναν υπνόσακο ξεχασμένο από το καλοκαίρι. Την σκέπασα με αυτόν και της μιλούσα μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Τότε πέρασε τυχαία ένας γιατρός, ο οποίος σταμάτησε, της μέτρησε το οξυγόνο, εκτίμησε την κατάστασή της και κάλεσε εκ νέου το ΕΚΑΒ δίνοντας περισσότερες πληροφορίες.

Ο κόσμος, και αυτό πρέπει να το αναφέρω, όταν είδε πως ήταν παρων γιατρός και κάποιος που ήξερε λίγα βασικά πράγματα, απομακρύνθηκαν και δεν ενοχλούσαν. Υπήρχε ηρεμία στη σκηνή.

Όταν ήρθε το ασθενοφόρο, βοηθήσαμε εγώ (από τα πόδια), ο γιατρός (από το κεφάλι), και δύο ακόμα (από τους ώμους), και την βάλαμε στο φορείο και έφυγαν για κάποιο νοσοκομείο.
Μέχρι εκείνη την ώρα η κοπέλα δεν είχε αισθήσεις, πέρα από κάποιες φορές που μας είπε πως πονούσε πάρα πολύ το κεφάλι της και πως δεν μπορούσε να κουνήσει χέρια και πόδια. Ας ελπίσουμε να είναι καλά πλέον ...

Αφού η αστυνομία κράτησε τα στοιχεία μας, αποχωρήσαμε.


Διαπιστώσεις :
1. Η οδηγός δεν φορούσε ζώνη. Σφάλμα.
2. Αναστροφή σε κεντρικό δρόμο. Σφάλμα
3. Περαστικοί που σταμάτησαν να βοηθήσουν που δεν πήραν αμέσως τηλέφωνο ΕΚΑΒ και Αστυνομία. Σφάλμα.
4. Προσπάθεια μετακίνησης σε άτομο που είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Σφάλμα.
5. Προσπάθεια να δώσουν σε λιπόθυμο άτομο να πιεί νερό, Σφάλμα.
6. Αυτοκίνητα που περνούσαν και κοιτούσαν το "θέαμα" και αδιαφορούσαν για το ότι έχουν προκαλέσει μποτιλιάρισμα με αποτέλεσμα να αργεί να έρθει το ασθενοφόρο. Σφάλμα.
Ίσως ξεχνάω και άλλα, αλλά θα ήθελα με την ανάρτηση αυτή να μας παροτρύνω να εκπαιδευτούμε σε βασικές αρχές διαχείρισης όταν βρισκόμαστε σε ατύχημα.

Δεν είμαστε γιατροί.
Δεν είμαστε πυροσβέστες.
Δεν είμαστε αστυνομικοί.
Και σίγουρα δεν είμαστε ούτε κάνουμε τους ήρωες. Ασφαλίζουμε την σκηνή (ασφάλεια δική μας και του θύματος), και ενημερώνουμε τις αρχές. Με ηρεμία και σαφήνεια.
Απλά πράγματα.


Και αφού διαβάσατε τις τραγικές παραλείψεις....συνεχίστε με...



Μπάμπης Ζάχαρης

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/11/17 13:20

    Σφάλμα είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό δεν έπρεπε να έχει δίπλωμα ούτε για πατίνι ...σφάλμα είναι ότι οι γονείς λένε στα παιδιά τους ..δεν έχει δεν μπορώ..εχει δεν θέλω ...θεωρουν ότι τα παιδιά τους είναι ικανά για τα πάντα.. ..δεν υπάρχει ένας να πει..ξερεις κόρη μου η γιε μου εσύ δεν είσαι για τιμόνι είσαι επικυνδινος θα μας κλείσεις το σπίτι κάποια μέρα.. .σφάλμα είναι ότι όλοι μας Όταν γίνει το κακο δεν παραδεχόμαστε το λαθος μας γιατί θεωρούμε ότι είμαστε πιλοτοι...και όλοι η άλλοι είναι άχρηστοι.. και όλα αυτά γιατί μεγαλώσαμε με αυτά τα ερεθίσματα και μας γίνανε βίωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *