ροή ειδήσεων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι προτάσεις του για ΕΝΦΙΑ και «κόκκινα» δάνεια



Δύο σημαντικές προτάσεις αναμένεται να καταθέσει, από το Ηράκλειο όπου θα πραγματοποιηθεί το 4ο προσυνέδριο της ΝΔ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.


Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, η μια πρόταση αφορά τη δίκαιη μείωση του ΕΝΦΙΑ που αφορά στο σύνολο των πολιτών που διαθέτουν ακίνητη περιουσία και η δεύτερη προταση θα αφορά τα «κόκκινα» δάνεια όπου θα προτείνει να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ της τράπεζας και του οφειλέτη, η οποία θα συμπαρασύρει και όλα τα πιθανά χρέη τους στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Στην ουσία πρόκειται για μια ρελάνς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προσπάθεια να …καλλιεργήσει μια φιλολαϊκή ατζέντα δίνοντας λύσεις που ακουμπούν του κοινωνικά ασθενέστερους πολίτες που πλήττονται από τη φορολογική ..λαίλαπα της κυβερνητικής πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του προσυνεδρίου στο Ηράκλειο θα καταθέσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευησης που θα αφορά την αξιοποίηση του μισού υπερπλεονάσματος στην κατεύθυνση του συμψηφισμού της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ για όλους τους υπόχρεους.

Η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ άλλων θα στηριχθεί σε τρεις άξονες, αναφορικά με τη διανομή του υπερπλεονάσματος.

– Τον τρόπο με τον οποίο θα μειωθεί δίκαια ο ΕΝΦΙΑ για όλους,

– Την οικονομική ανακούφιση των μακροχρόνια άνεργων,

– Την αποπληρωμή τμήματος των χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς «με την πρότασή της, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να διορθώσει αδικίες, να αιμοδοτήσει την ελληνική οικονομία που φυτοζωεί λόγω της κυβερνητικής πολιτικής και κυρίως να ανακουφίσει τους οικονομικά ασθενέστερους». Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει για άλλη κια φορά ότι το πλεόνασμα είναι προϊόν υπερφορολόγησης.

Από την άλλη σχετικά με την πρόταση της ΝΔ για τα «κόκκινα» δάνεια ο κ. Μητσοτάκης θα προτείνει αντί της διαδικασίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε ισχύ, να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ της τράπεζας και του οφειλέτη, η οποία θα συμπαρασύρει και όλα τα πιθανά χρέη τους στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η διαδικασία αυτή θα βασίζεται σε δύο βήματα:

– Οι τράπεζες να υποχρεώνονται να προτείνουν την αναδιάρθρωση των χρεών του οφειλέτη με βάση τις προβλέψεις που έχουν ήδη γίνει από τις ίδιες.

– Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και τραπεζών, το ποσοστό της διαγραφής να συμπαρασύρει αυτόματα και αναλογικά όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. «Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία και – επί της ουσίας – τη μόνη εφικτή και ρεαλιστική λύση στην οικονομική ασφυξία, που πνίγει πια χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, λόγω της χρονοβόρας και – στην πράξη – ήδη αποτυχημένης διαδικασίας που νομοθέτησε η Κυβέρνηση» υποστηρίζουν πηγές του κόμματος της αξιωμτικής αντιπολίτευσης.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης θα …ανοίξει τις εργασίες το απόγευμα της Τετάρτης το 4ο προσυνέδριο της ΝΔ έχοντας ως κεντρικό θέμα: «Τις επιχειρήσεις και την επανεκκίνηση της οικονομίας». Το Προσυνέδριο θα εξελιχθεί στις τέσσερις ενότητες με τους παρακάτω τίτλους:
Βιομηχανία, Εμπόριο και Εξωστρέφεια: Πλαίσιο φιλικό στις επενδύσεις
Ψηφιακή Οικονομία: Πώς η Τεχνολογία δημιουργεί νέες προοπτικές και ευκαιρίες
Ναυτιλία και Τουρισμός: Αξιοποιώντας τα δυνατά χαρτιά της Ελληνικής Οικονομίας
Νέα επιχειρηματικότητα – Startups: Απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητα των Ελλήνων

Στην πρώτη ενότητα με τίτλο Βιομηχανία, Εμπόριο και Εξωστρέφεια: Πλαίσιο φιλικό στις επενδύσεις έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν οι:

Αλέξης Μαρκαντωνάκης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μύλοι Κρήτης Α.Ε., χημικός με εξειδίκευση στα τρόφιμα, μέλος της Ελληνικής Παραγωγής, ένα Συμβούλιο Βιομηχανιών για την ανάπτυξη.

Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ ΧΗΜΙΚΗ Α.Ε., μιας εταιρείας διανομής χημικών προϊόντων και α’ υλών σε διάφορους βιομηχανικούς κλάδους στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Χάρης Καββαδίας, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Megaplast, μιας εταιρείας με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα στον κλάδο της συσκευασίας προϊόντων.

Παράλληλα, στη δεύτερη ενότητα οι ομιλητές θα τοποθετηθούν πάνω στο ζήτημα της ψηφιακής οικονομίας και τη συνεισφορά του διαδικτύου στην εθνική οικονομία της χώρας μας. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι:

Χάρης Καρώνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Viva Wallet, του πρώτου ηλεκτρονικού πορτοφολιού στην Ελλάδα.

Αρίστος Δοξιάδης, οικονομολόγος με έντονη δραστηριότητα στο χώρο των επιχειρηματικών συμμετοχών επιχειρήσεων ψηφιακής τεχνολογίας.

Γιάννης Δοξαράς, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Warply, ενός ελληνικού startup που δραστηριοποιείται έντονα παγκοσμίως στον κλάδο του mobile marketing.

Στην τρίτη ενότητα θα αναπτυχθεί η ναυτιλία και ο τουρισμός, δύο κλάδοι στους οποίους μπορεί να στηριθεί η ελληνική οικονομία για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση από την οποία πλήττεται τα τελευταία χρόνια. Θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Σύμπουρας, στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας.

Γιάννης Οικονόμου, Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος της Economou Hotels με σημαντική εμπειρία στο εξωτερικό και ευρεία και μακρόχρονη ενασχόληση με τα κοινά του τουρισμού

Κωνσταντίνος Κλαδάκης, νομικός σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Orloff Spa Experts.

Παράλληλα θα αναπτυχθεί και η τελευταία ενότητα με θέμα τη νέα επιχειρηματικότητα. Οι ομιλητές είναι:

Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης, βιοκαλλιεργητής ελαιόλαδου, μελιού και τσικουδιάς, βραβευμένος ως αγρότης της χρονιάς 2017

Πάνος Ζαμάνης, επιχειρηματίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων

Μιχάλης Τσικνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Cosmos Sport, ιδρυτής του www.cosmossport.gr βραβευμένο ως το καλύτερο online αθλητικό κατάστημα στην Ελλάδα.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *