ροή ειδήσεων

Εκλογές δικηγόρων - Ρόδος: Ποιοι πάνε β' γύρο



Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου στον δικηγορικό σύλλογο Ρόδου.

Ο νέος πρόεδρος, θα αναδειχθεί την επόμενη Κυριακή, μεταξύ των κ.κ. Σάββα Λυριστή και Βασίλη Περίδη οι οποίοι συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων προτίμησης των συναδέλφων τους και περνάνε στον επόμενο γύρο.

Στη σημερινή ψηφοφορία, από τα 433 μέλη του δικηγορικού Συλλόγου που είχαν δικαίωμα ψήφου, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 370 μέλη.

Στην καταμέτρηση που έγινε, βρέθηκαν 8 λευκά ψηφοδέλτια, ενώ τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
  1. Σάββας Λυριστής: 79 ψήφους
  2. Βασίλης Περίδης: 76 ψήφους
  3. Φώτης Κωστόπουλος: 66
  4. Γιώργος Μαυρομάτης: 59
  5. Βασίλης Καταβενάκης: 58
  6. Αναστάσιος Διάκος: 16
  7. Γιάννης Κουμπιάδης: 8



Εκλεισαν οι κάλπες στην Αθήνα για τις εκλογές ανάδειξης νέου προεδρείου στον ΔΣΑ και η προσέλευση ήταν απογοητευτική.

Συγκεκριμένα, επί συνόλου 20.990 εγγεγραμμένων δικηγόρων ψήφισαν μόλις 3.574.

Την Δευτέρα αναμένεται το μεγαλύτερο κύμα προσέλευσης, δεδομένου ότι οι δικηγόροι, παραδοσιακά, ψηφίζουν την δεύτερη ημέρα.

Οι κάλπες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών θα ανοίξουν πάλι αύριο το πρωί στις 7 π.μ. για να συνεχιστεί η εκλογική διαδικασία και θα κλείσουν αύριο το βράδυ 7μ.μ., χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παράτασης της ώρας κλεισίματος των 26 εκλογικών τμημάτων (52 κάλπες) εάν υπάρχει μεγάλη προσέλευση.

Αν κρίνει κανείς από τις εκλογές του 2014 πάντως αναμένεται να ψηφίσουν οι μισοί – περίπου 10.0000. Από την αυριανή προσέλευση θα κριθεί τελικά και το μέγεθος της αποχής

Από τα αυριανά αποτελέσματα θα προκριθούν και οι αντίπαλοι που θα αναμετρηθούν στον β’ γύρο ο οποίος θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου. Στον μεγαλύτερο δικηγορικό σύλλογο της χώρας, οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ 15 υποψήφιων προέδρων και συνδυασμών.

Χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών για την Αθήνα ο μεγάλος αριθμός εκείνων που «κατεβαίνουν» στις κάλπες για να κρατήσουν το τιμόνι του ΔΣΑ, που είναι 12 τον αριθμό αλλά και η πολυδιάσπαση, αφού από κάθε κομματικό χώρο κατεβαίνουν από 2 έως 4 υποψήφιοι.

Συνολικά πάντως, στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν 40.625 δικηγόροι, σε ένα σύνολο 63 Δικηγορικών Συλλόγων. \

Σήμερα, Κυριακή πέντε δικηγορικοί σύλλογοι εξέλεξαν πρόεδρο, ενώ οι κάλπες έκλεισαν για να συνεχιστεί η διαδικασία αύριο Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, πρόεδρο έβγαλαν οι κάλπες,
Στον Δικηγορικό Σύλλογο Γρεβενών, όπου επί 30 εγγεγραμμένων εψήφισαν 24 (ποσοστό συμμετοχής 80%) και πρόεδρος εξελέγη ο Παπαϊωάννου Χρήστος (δεν υπήρξε δεύτερος υποψήφιος).
Στον Δικηγορικό Σύλλογο Γυθείου, όπου επί 24 εγγεγραμμένων εψήφισαν 18 (ποσοστό συμμετοχής 75%) και πρόεδρος εξελέγη η Μπαλιτσάρη Ανθούλα, μοναδική υποψήφιος.
Στον Δικηγορικό Σύλλογο Ευρυτανίας επί 12 εγγεγραμμένων εψήφισαν 11 (ποσοστό συμμετοχής 91,67%) και πρόεδρος εξελέγη ο Γαλανός Αθανάσιος (δεν υπήρξε δεύτερος υποψήφιος).
Στον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαβρύτων επί 11 εγγεγραμμένων εψήφισαν 11 (ποσοστό συμμετοχής 100%) και πρόεδρος εξελέγη ο Οικονόμου Ανδρέας, ο οποίος έλαβε 11 ψήφους (μοναδικός υποψήφιος)
Στον Δικηγορικό Σύλλογο Ορεστιάδας επί 57 εγγεγραμμένων εψήφισαν 49 (ποσοστό συμμετοχής 85,96%) και πρόεδρος εξελέγη η Άννα Μεμετζή με ποσοστό 65,96% (έλαβε 31 ψήφους), ενώ δεύτερος υποψήφιος, Γεώργιος Παπαδόπουλος, έλαβε ποσοστό 34,04% (16 ψήφους).

Στον δικηγορικό σύλλογο Τρίπολης οι εκλογές θα γίνουν στις 10 Δεκεμβρίου.



Πάτρα: Στον β’ γύρο ο νέος πρόεδρος

Στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Πατρών, καθώς μετά την σημερινή διαδικασία κανείς εκ των τριών υποψηφίων δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία.

Ειδικότερα, στις κάλπες προσήλθαν σήμερα 615 μέλη του δικηγορικού συλλόγου, επί συνόλου 717 εγγεγραμμένων και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήσαν 579. Πρώτος σε ψήφους ήλθε ο Αθανάσιος Ζούπας που έλαβε 266, δεύτερος ο Τάκης Παπαδόπουλος με 246 ψήφους και τρίτη η Τέτη Τζαμαλούκα με 67 ψήφους.

Αυτή την ώρα γίνεται η καταμέτρηση των ψήφων για την εκλογή των 14 μελών του διοικητικού συμβουλίου, όπου οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 22.


Για πρώτη φορά φέτος ο νέος Κώδικας Δικηγόρων

Φέτος θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ο νέος Κώδικας Δικηγόρων, με τον οποίο έχουν μπει φραγμοί για το πόσες θητείες μπορεί να κάνει ο πρόεδρος και οι σύμβουλοι που θα εκλεγούν, με τον πρόεδρο να μπορεί να εκλεγεί μόνο για δύο θητείες και οι σύμβουλοι για τρεις.
Πρόεδρος θα χριστεί αυτός που θα λάβει το 50%+1 των έγκυρων ψηφοδελτίων και αν αυτό δεν συμβεί από τον πρώτο γύρο η «μάχη» θα γίνει μεταξύ εκείνων των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους.

Τέλος, η θητεία του εκάστοτε προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου δεν θα είναι πια τριετής, αλλά τετραετής.


iefimerida.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *