ροή ειδήσεων

Τα μπάζα από το άνοιγμα των δρόμων από την παλιά ΜΟΜΑ «έπνιξαν» τη Σύμη



«Παράκαμψη της γραφειοκρατίας ώστε να προχωρήσουν τα έργα που πρέπει να γίνουν»

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Σύμη μετά τη χθεσινή νεροποντή που επί τρεις ώρες έπληξε το νησί, με αποτέλεσμα κάθε δρόμος και σοκάκι να μετατραπεί σε ποτάμι.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Λευτέρη Παπακαλοδούκα, ο οποίος μίλησε στο newsbeast.gr, μια αιτία της καταστροφής ίσως να μπορεί να εντοπιστεί στα μπάζα από τις διανοίξεις των δρόμων του νησιού από την παλιά ΜΟΜΑ, που από τότε δεν είχαν απομακρυνθεί. Αυτό που χρειάζεται τώρα το νησί είναι να επιταχυνθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.

«Υπάρχουν τεράστια προβλήματα, οι ζημιές κοστολογούνται σε εκατομμύρια, έβρεχε τρεις ώρες ασταμάτητα χθες και πλημμύρισε όλο το νησί.

Κάθε δρομάκι, κάθε σοκάκι, έγινε ποτάμι. Από εκεί και πέρα ήταν άμεση η βοήθεια που ήρθε από την Πολιτεία. Χθες το βράδυ ήρθε ο υπουργός ο κ Σαντορινιός μαζί με πυροσβέστες που έκαναν απάντληση σε διάφορα σπίτια.

Ήταν το πρωί βατραχάνθρωποι και έκαναν βουτιές για να δουν μήπως ήταν κανένας εγκλωβισμένος στα 15 αυτοκίνητα που είχαν παρασυρθεί στη θάλασσα. Τα συνεργεία του στρατού, της Περιφέρειας και του Δήμου μαζεύουν μπάζα. Έχουν έρθει και συνεργεία από το ΥΠΕΧΩΔΕ και κάνουν καταγραφή όλων των ζημιών. Οι ζημιές όπως σας είπα είναι εκατομμυρίων. Οδικό δίκτυο, σχολεία, γήπεδο ποδοσφαίρου. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Το θέμα τώρα είναι όσο άμεση ήταν η παρέμβαση της Πολιτείας στο θέμα εδώ να είναι και στη χρηματοδότηση και την παράκαμψη της γραφειοκρατίας ώστε να προχωρήσουν τα έργα που πρέπει να γίνουν.

Το θέμα δεν είναι να βρούμε ποιος φταίει. Δεν είναι θέμα αντιπλημμυρικών έργων. Είναι θέμα ότι το νερό που έπεσε ήταν πρωτοφανές. Εντάξει παντού υπάρχει θέμα. Φρεάτια κλπ σίγουρα χρειάζονται έργα υποδομής να γίνονται και η γραφειοκρατία σε τέτοια έργα να παρακάμπτεται για να προχωράνε. Από εκεί και πέρα δεν είναι θέμα υποδομής. Είναι δρόμοι που έγιναν από την εποχή της παλιάς ΜΟΜΑ και από τότε δεν είχαν μαζέψει τα μπάζα που κατέβασε τώρα η βροχή μετά από 30-40 χρόνια. Ήταν πολύ το νερό».

newsbeast

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *