ροή ειδήσεων

Γιατρός φυλακίστηκε για βιασμό αλλά συνέχισε να εργάζεται και στη Ρόδο

Είχε κάνει τη διαδρομή Αμαλιάδα- Αθήνα- Ρόδος- Αθήνα


Η μήνυση 26χρονης από την Ηλεία και το φρένο στην επαγγελματική του δραστηριότητα πέντε χρόνια μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου


Πέντε χρόνια μετά την τελεσίδικη καταδίκη του από τον Άρειο Πάγο, για βιασμούς ασθενών του εν ώρα εργασίας, μπαίνει φρένο στην επαγγελματική δραστηριότητα επίορκου γιατρού.

Σε ένα μήνα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου, ενώ ήδη «έφαγε πόρτα» από όσα νοσοκομεία κατάφερε να εργαστεί, μετά την έκτιση της ποινής του.

Πρόκειται για μαιευτήρα-γυναικολόγο που έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για βιασμό ασθενών του, αλλά συνέχισε να εργάζεται σε δημόσια νοσοκομεία.

Το νήμα της αρρωστημένης δραστηριότητας του επίορκου γιατρού, άρχισε να ξετυλίγεται στις 20 Απριλίου του 2001, όταν 26χρονη από την Ηλεία, του έκανε μήνυση ότι τη βίασε μέσα στο ιατρείο του στην Αμαλιάδα, ενώ ήταν έγκυος 45 ημερών, και θέλησε να κάνει έκτρωση.


«ΕΝΙΩΣΑ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΜΕ ΒΙΑΖΕΙ»

«Ο γιατρός έβγαλε τον σύζυγό μου έξω από το ιατρείο κι εγώ ξάπλωσα πάνω στο κρεβάτι… Μου έκανε μια ένεση να μην πονάω αλλά δεν κοιμήθηκα. Χαλάρωσα αλλά είχα τις αισθήσεις μου. Σε κάποια στιγμή ένιωσα πόνο και κοιτάζοντας είδα τον γιατρό να με βιάζει. Τον έσπρωξα αλλά δεν είχα δυνάμεις…» είχε πει στην κατάθεσή της η 26χρονη.

Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, έφερε στο φως δυο ακόμη καταγγελίες νεαρών γυναικών για βιασμό τους από τον ίδιο γυναικολόγο.

Η πρώτη το 1996, μιας 22χρονης από την Ηλεία. Η δεύτερη το 2000 από μια 27χρονη, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας κατά του γιατρού. Ο γυναικολόγος καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Πάτρας σε κάθειρξη 10 ετών, στις 8 Μαΐου 2004, κι οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης, όπου παρέμεινε περίπου δύο χρόνια.

Ο επίορκος γιατρός ήξερε ότι το όλο σύστημα είναι δυσκίνητο. Κανένας ιατρικός σύλλογος δεν ενημερώνει τον άλλο, δεν υπάρχει online διασύνδεση ούτε με το υπουργείο Υγείας, και οι εποπτικές αρχές λειτουργούν με το «δεν βαριέσαι». Έτσι μετά την αποφυλάκισή του, εκμεταλλεύτηκε τα κενά του συστήματος, και κάνει τη διαδρομή Αμαλιάδα- Αθήνα- Ρόδος- Αθήνα, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα, με διαφορετική ειδικότητα.

Επιτέλους στις 18 Δεκεμβρίου ο βιαστής-γιατρός παραπέμπεται στο Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και θα δούμε εάν τότε, σταματήσει τη δράση του.

star

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *