ροή ειδήσεων

Σύνοψη μιας τραγωδίας που δεν έχει τελειώσει



Γράφει ο Μαντικός Μιχαήλ, σμήναρχος ε.α



Έχουν περάσει πέντε ημέρες (πρωινές ώρες στις 15/11/2017) από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Αττική. Καθ’ όλη την διάρκεια αυτών των ημερών έχουν δημοσιευθεί διάφορες δράσεις των εμπλεκομένων φορέων (κρατικών και μη). Έχοντας όμως την πεποίθηση ότι, η συνοπτική καταγραφή τους , θα μπορέσει να αποτελέσει βάση για σχεδιασμό και αποφυγή αναποτελεσματικών και δαπανηρών κινήσεων , γνωρίζονται σε κάθε ενδιαφερόμενο τα εξής:
20 Νεκροί και δύο αγνοούμενοι (έως τις 20/11, ώρα 12:30).

· Αρχικά διατέθηκε το κρουαζιερόπλοιο Aegean Queen με 364 καμπίνες με δυνατότητα να φιλοξενήσει 914 άτομα. Στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από το Celestyal Nefeli της εταιρίας Optimum Shipmanagement Services. Το συγκεκριμένο πλοίο είναι ελλιμενισμένο στον προλιμένα του Πειραιά, και μετά από ευγενική προσφορά της εταιρίας, είναι έτοιμο στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

· Κατόπιν συνεργασίας με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στρατού και Ναυτικού έχουν διατεθεί, υδροφόρα οχήματα, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες υδροδότησης των πληγέντων Δήμων.

· Τέθηκαν σε λειτουργία τρία Κέντρα Αποκατάστασης Υγείας, σε Ζούμπερι, Άγιο Ανδρέα και Ναυτική βάση Αγίας Μαρίνας Μαραθώνα .

· Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική έχουν φτάσει στις 910 εκ των οποίων, οι 280 ήταν για παροχή βοηθείας και οι υπόλοιπες 630 για αντλήσεις υδάτων (έως τις 20/11, ώρα 12:30).
Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι αξιοποιούνται για την ανεύρεση των αγνοουμένων
Βρίσκονται σε εξέλιξη αυτοψίες τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Διενεργούνται έλεγχοι σε όλο το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου από τις υγειονομικές υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής προκειμένου να καταστεί και πάλι λειτουργικό.

· Διενεργείται διανομή τροφίμων, εμφιαλωμένου νερού και ειδών ένδυσης και υπόδησης σε τρία σημεία της Μάνδρας, με πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ως κατάλληλα σημεία επιλέχθηκαν δύο πλατείες και ένα σχολείο και λειτουργούν από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Επίσης, έχει ορισθεί χώρος συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και έχουν δοθεί στοιχεία επικοινωνίας.

· Η παροχή ρεύματος αποκαταστάθηκε στην πλειονότητα των σπιτιών, και καταβάλλεται προσπάθεια για την αποκατάσταση της υδροδότησης, ενώ καθαρίστηκαν από τα μπάζα οι κεντρικοί δρόμοι και συνεχίζεται ο καθαρισμός σε σπίτια και μαγαζιά. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι το κύμα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από φορείς, εταιρείες και πολίτες.

· Ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία έχει διαθέσει στην περιοχή Μεγάρων - Νέας Περάμου - Μάνδρας - Ελευσίνας , 15 οχήματα του στόλου οδικής βοήθειας όπως: πλατφόρμες, ρυμουλκά, γερανούς και προσωπικό, που εργάζεται αδιάλειπτα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, έχοντας διαχειριστεί ήδη περισσότερα από 150 περιστατικά, ενώ οι κλήσεις συνεχίζονται με υψηλή συχνότητα. Οι επεμβάσεις αφορούν, επί το πλείστον, σε αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα νερά, αλλά και σε αποκατάσταση άλλων προβλημάτων σε περιουσιακά στοιχεία, λόγω των φερτών υλικών από τη θεομηνία.

· Έχουν χαθεί προσωπικά αντικείμενα και ταυτότητές των πληγέντων, γεγονός που τους εμποδίζει να πάρουν ένα πρώτο βοήθημα της τάξεως των 600 ευρώ. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος το Γραφείο Ταυτοτήτων του Τμήματος Ασφαλείας Μάνδρας Αττικής, θα λειτουργεί με αυξημένο αριθμό προσωπικού, από 07.30 - 22.00 ώρας (πρωινή και απογευματινή βάρδια).
· Έχουν ελεγχθεί 955 κτίρια σε Μάνδρα, Μέγαρα και Ν. Πέραμο για τα οποία έχει διαπιστωθεί ότι χρήζουν αποζημίωσης.

· Έχουν προσφερθεί από διάφορους φορείς, κυρίως τα ακόλουθα είδη: εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα, ρούχα, υποδήματα, νιτσεράδες, γαλότσες και αδιάβροχα, φτυάρια και εργαλεία εν γένει, κουβέρτες και άλλα είδη.

· Έχει ανακοινωθεί η λήψη δέσμης μέτρων από την κυβέρνηση για την ανακούφιση των πληγέντων.

· Υπάρχει ενεργεί συμμετοχή εθελοντικών ομάδων



Είμαι σίγουρος ότι οι υπεύθυνοι σχεδιασμού, κάθε επιπέδου και θέσης, αντιλαμβάνονται και γνωρίζουν πλήρως τις απαιτούμενες ενέργειες , στις οποίες οφείλουν να προβούν, για την πρόληψη- αντιμετώπιση – αποκατάσταση αντίστοιχων φαινομένων, αρκεί να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *