ροή ειδήσεων

Το Facebook ζητά από χρήστες... γυμνές τους φωτογραφίες



Μην πάει όμως το μυαλό σας στο... πονηρό!

Στο πλαίσιο προσπάθειας περιορισμού φαινομένων όπως αυτό του “revenge porn” και γενικότερα της προστασίας των χρηστών, το Facebook πρόκειται να αξιοποιήσει μια ανορθόδοξη νέα μέθοδο, σε συνεργασία με τις αρχές της Αυστραλίας.

Συγκεκριμένα, όσοι χρήστες της πλατφόρμας έχουν μοιραστεί με τρίτους φωτογραφίες ή βίντεο στο οποίο εμφανίζονται γυμνοί ή σε... προσωπικές στιγμές και φοβούνται ενδεχόμενες κακόβουλες ενέργειες, καλούνται να “ανεβάσουν” το επίμαχο περιεχόμενο σε ειδικούς servers της εταιρείας. Εκεί αυτό θα αναλυθεί από εξειδικευμένη τεχνητή νοημοσύνη και θα του αποδοθεί ένα μοναδικό ψηφιακό αποτύπωμα, ώστε σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να το μοιραστεί κακόβουλα στο κοινωνικό δίκτυο, αυτό να αναγνωριστεί άμεσα και να αποτραπεί η δημοσίευσή του.

Το υλικό, αφού λάβει το σχετικό ψηφιακό αποτύπωμα, θα αφαιρείται από τους διακομιστές του Facebook, προκειμένου να διασφαλίζεται κατ' αυτό τον τρόπο η ιδιωτικότητα των χρηστών.

Αρχικά αυτή η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μόνο στην Αυστραλία, όπου θα εφαρμόζεται για λίγο καιρό πιλοτικά. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το αν θα φτάσει και στον υπόλοιπο κόσμο – και πότε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *