ροή ειδήσεων

Ο Jason έγινε και Αντιγόνη και θέλει να μιλούν γι' αυτόν σε ουδέτερο πρόσωπο



Ο 32χρονος Jason, ο οποίος είναι γνωστός από την ακτιβιστική του δράση στα ανθρώπινα και ζωικά δικαιώματα, ζήτησε να προστεθεί και το όνομα Αντιγόνη, στο ηδη καταχωριμένο όνομά του τονίζοντας έτσι την ταυτότητα φύλου ως άφυλο άτομο

Η πρώτη δίκη για διαγραφή φύλου από ληξιαρχική πράξη γέννησης αλλά και προσθήκη ονόματος σε ταυτότητα ατόμου που ζητά να αναγνωριστεί ως non binary, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.


Ο 32χρονος Jason, ο οποίος είναι γνωστός από την ακτιβιστική του δράση στα ανθρώπινα και ζωικά δικαιώματα, ζήτησε να προστεθεί και το όνομα Αντιγόνη, στο ηδη καταχωριμένο όνομά του τονίζοντας έτσι την ταυτότητα φύλου ως άφυλο άτομο.






"Προσφύγαμε στην ελληνική δικαιοσύνη για να γίνει διαγραφή φύλου. Δεν συμπεριλαμβανόταν στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τα τρανς μη δυικά άτομα, δηλαδή όσα κινούνται ανάμεσα στο έμφυλο δίπολο ή και εκτός. Εγώ είμαι εκτός, είμαι άφυλο άτομο. Το φύλο είναι ζήτημα αυτοπροσδιορισμού δεν έχει να κάνει με την ανατομία. Είναι η πρώτη φορά που προσφύγαμε με δικηγόρο τον κ. Σωτηρόπουλο και μάρτυρα τον κ. Βαλλιανάτο. Έγινε η διαδικασία και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Αν δεν δικαιωθώ θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο".

Ο ίδιος ο Jason - Αντιγόνη επιθυμεί όσα άτομα αναφέρονται στο πρόσωπό του να χρησιμοποιούν την αντωνυμία "το" μπροστά από το όνομά του σημειώνοντας ωστόσο πως: "δεν πρόκειται για αντικειμενοποίηση του ατόμου αλλά υπονοείται το άτομο στη χρήση της αντωνυμίας".





Όσον αφορά στην επιλογή του ονόματος Αντιγόνη, τονίζει πως πρόκειται για ένα όνομα που απλά του αρέσει και το χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια.

Το Jason - Αντίγονη είναι αριστουχος απόφοιτος του τμήματος θεατρικών σπουδών και τώρα σπουδάζει στο ελληνικό πανεπιστήμιο αφού κάνει το μεταπτυχιακό του πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία παλεύει χρόνια μέσα από ακτιβιστικές και όχι μόνο δράσεις. Παράλληλα αρθρογραφεί για τον βιγκανισμό καθώς το ίδιο ακολουθεί πιστά τα τελευταία χρόνια τον βίγκαν τρόπο ζωής.





"Στο πανεπιστήμιο γίνομαι απόλυτα σεβαστό και αποδεκτό. Οι καθηγήτριες μου με προσφωνούν "Το Jason - Αντιγόνη". Γενικότερα τα θέματα των ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν είναι κάτι που πρέπει να είναι διαπραγματεύσιμο από την κοινωνία. Πρέπει να προστατεύονται από τη νομοθεσία και να προωθούνται από την εκπαίδευση", λέει.

Προσθέτει ακόμη πως η απόδοση φύλου και η θρησκεία σε νεογνό κατά τη γνώμη του είναι παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος. Για την δική του παιδική ηλικία λέει χαρακτηριστικά: "Από μικρό ήμουν μια περίπτωση που δεν έμπαινα σε καλούπια. Ήθελα να φοράω και φορέματα αν και το έκανα πολύ αργότερα. Τώρα πια φοράω καθημερινά αλλά ταυτόχρονα έχω μούσι, τριχοφυΐα και προς το παρόν τουλάχιστον δεν προτίθεμαι να κάνω καμία αλλαγή στο σώμα μου".





Όσον αφορά το ηλικιακό όριο επισημαίνει πως κατά την άποψή του πρέπει να... πέσει κάτω από τα 15 έτη. "Ένα άτομο πολλές φορές νιώθει το φύλο του και από τριών χρονών ακόμα. Ένα παιδί κακοποιείται στο σχολείο με το να το αποκαλούν με ένα φύλο που δεν του αντιστοιχεί και δεν το νιώθει. Άλλωστε όλη αυτή η διαδικασία γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων και δεν έχει να κάνει ούτε με ορμονοληψία αλλά ούτε και με επεμβάσεις".



Αναφερόμενο στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για το φύλο τονίζει το εξής: "Η διαδικασία που αποκόμισα ήταν φρικτή. Όσα ακούστηκαν μέσα στη Βουλή δεν ακούγονται ουτέ στο χειρότερο ελληνικό καφενείο".

Τέλος τονίζει πως θα ήθελε στο μέλλον να ασχοληθεί με την πολιτική: "Με ενδιαφέρουν και τα κοινά άλλωστε ήδη αυτό που κάνω είναι πολιτική. Με ενδιαφέρει να προωθήσω και εκ των έσω τα ανθρώπινα και ζωικά δικαιώματα".






Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *