ροή ειδήσεων

Το 1ο World Taekwondo Beach Championships της Ρόδου υποψήφιο για βραβείο ειρήνης και αθλητισμού!



Το τριήμερο Unite THEMall που πραγματοποίησε η Eleven Campaign στην Αθήνα είναι υποψήφιο για το βραβείο Special Jury στο 10 Peace and Sport International Forum, στο οποίο θα δώσουν το παρών εκατοντάδες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο!
Το Peace and Sport International Forum διεξάγεται κάθε χρόνο στο Μονακό, συγκεντρώνοντας περίπου 500 ανθρώπους. Οι καλεσμένοι του είναι από πρόεδροι Ομοσπονδιών μέχρι… αρχηγοί κρατών και για τρεις μέρες συζητούν για το πως μπορεί να επέλθει ειρήνη μέσω του αθλητισμού.

Η Eleven Campaign, μια πρωτοβουλία με έντονο ελληνικό στοιχείο, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ θα βρεθεί για τρίτη σεζόν στο Forum του Πριγκιπάτου, έχοντας πολλαπλή εκπροσώπηση!

Το event UniteTHEMall, που είχε πραγματοποιηθεί στο The Mall Athens τον Μάρτιο, είχε συγκεντρώσει πολλούς νυν και πρώην καταξιωμένους αθλητές, καθώς και άλλες προσωπικότητες με στόχο την προώθηση της ισότητας και της διαφορετικότητας στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα. Το μήνυμα έφτασε μέχρι το Μονακό, με τους διοργανωτές της Eleven Campaign να είναι υποψήφιοι για το βραβείο Special Jury Price Award.



Συνυποψήφιοι είναι οι οπαδοί της Μονακό και της Ντόρτμουντ, μετά το μήνυμα ενότητας που είχαν στείλει όταν είχε χτυπηθεί το πούλμαν της Μπορούσια πριν τον μεταξύ τους αγώνα στο Champions League, η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Γαλλίας για ένα video που είχε δημιουργήσει σχετικά με την συμμετοχή των παικτών σε δράσεις που αφορούν την κοινότητα, ο Χουάν Μάτα, το ίδρυμα της Μπαρτσελόνα. Από μόνο του το γεγονός ότι η πρωτοβουλία Eleven έφτασε στις υποψηφιότητες ανάμεσα σε τόσο δυνατές περιπτώσεις, είναι πολύ σημαντικό.

Στο τριήμερο event θα γίνουν διάφορα workshops και συζητήσεις για τα πρότζεκτ της προηγούμενης χρονιάς σε όλο και τον κόσμο και για το πλάνο της επόμενης. Την Τετάρτη, η Eleven Campaign θα παρουσιάσει το πρότζεκτ εικονικής πραγματικότητας που έγινε στο Μπουρουντί και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από όσο πιο κοντά μπορεί, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το τι ακριβώς έγινε και το πως τα παιδιά παίζουν τα αθλήματα που αγαπάμε υπό διαφορετικές συνθήκες. Η παρουσίαση θα γίνει την πρώτη μέρα και μεταξύ άλλων θα δώσει το παρών ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και ο Πρίγκιπας του Μονακό. Ο εκπρόσωπος της Eleven Campaign θα μιλήσει για το θέμα «envisioning the future». Άλλοι ομιλητές είναι η Γενική Γραμματέας της FIFA, Φάτμα Σαμούρα, ο Ντρογκμπά και ο Λίλιαν Τιράμ.


Τέλος, σε συνεργασία με το Youthorama, έναν ελληνικό οργανισμό με έδρα τη Θεσσαλονίκη που ασχολείται μεταξύ άλλων με το ποδόσφαιρο τυφλών, θα πραγματοποιηθεί μια επίδειξη. Βλέποντας ότι δεν υπάρχουν μπάλες τυφλών για παιδάκια, στόχος τους είναι κάθε παιδί στην Ελλάδα να έχει από μια μπάλα των διαστάσεων που έχουν φτιάξει, προκειμένου να μπορεί να παίζει. Στην επίδειξη θα υπάρχει ένα τέρμα, στο οποίο θα κλείνουν τα μάτια σε όποιον θέλει να παίξει και εκείνος θα ρίχνει σουτ, ενώ θα μιλήσει και ο Έλληνας εκπρόσωπος του Οργανισμού, Ηλίας Μάστορας και συνεργάτης της Eleven Campaign.

Aξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει μια ακόμα υποψηφιότητα με ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς το πρώτο World Taekwondo Beach Championships που συνδιοργανώθηκε στη Ρόδο με τον Δήμο του νησιού είναι υποψήφιο για βραβείο!

Η ελληνική παρουσία λοιπόν στο φετινό Peace and Sport θα είναι πολυεπίπεδη και μπορεί να φέρει τουλάχιστον ένα σημαντικότατο βραβείο, δείχνοντας το δρόμο για τον τρόπο που ο αθλητισμός μπορεί να πορευτεί παράλληλα με την κοινωνία.


Πηγή: www.gazzetta.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *