ροή ειδήσεων

Απίστευτες ιστορίες για το κοινωνικό μέρισμα: Το έχασε για... 2 ευρώ



Πολλές και απίθανες ιστορίες έχουν να διηγηθούν το τελευταίο διάστημα οι λογιστές και φοροτεχνικοί της χώρας, με αφορμή τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

Αρεκτές από τις περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν προκαλούν κλαυσίγελο, με τους φορολογούμενους να μην μπορούν να πιστέψουν τα όσα συμβαίνουν.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που εξιστόρησε ο πρόεδρος των Φοροτεχνικών του νομού Ηρακλείου, Παύλος Μπαριτάκης, με πρωταγωνιστή έναν φορολογούμενο που έχασε το μέρισμα εξαιτίας… 2 ευρώ!

«Με επισκέφτηκε ένας πολίτης προκειμένου να διαπιστώσει αν μπορεί να πάρει το κοινωνικό μέρισμα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είχε ως ετήσια έσοδα 9.002,37 ευρώ και το σύστημα τον πέταξε έξω εξαιτίας των 2,37 ευρώ που είχε παραπάνω», επισήμανε ο κ. Μπαριτάκης.

Τεράστιο πρόβλημα με τους φιλοξενούμενους

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι φορολογούμενοι, οι οποίοι βλέπουν να τους «πετάει» το σύστημα έξω και να μην δικαιούνται μέρισμα, είναι πως έχουν δηλωθεί ως φιλοξενούμενοι.

«Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στους φιλοξενουμένους. Πρόκειται για ανθρώπους που έμεναν παλιά σ’ ένα δικό τους σπίτι αλλά τώρα έχουν επιστρέψει –εξαιτίας κρίσης– στους γονείς τους. Αυτοί, σύμφωνα με τα κριτήρια που απαιτούνται, δεν δικαιούνται μέρισμα», υπογράμμισε ο κ. Μπαριτάκης, ενώ παράλληλα τόνισε πως «οι όροι και οι προϋποθέσεις θα έπρεπε να ήταν πιο ελαστικά για να μπορούν να ενταχθούν κάποιες ομάδες που επίσης έχουν πρόβλημα».

Πηγή: cretapost

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *