ροή ειδήσεων

Η Apple επιβεβαιώνει ότι αποδυναμώνει τα παλαιότερα iPhone - Διαβάστε γιατί



Χρήστες στο Reddit παρατήρησαν ότι η Apple φαίνεται να αποδυναμώνει τα παλαιότερα μοντέλα iPhone, που έχουν παλαιότερες μπαταρίες. Ενώ πολλοί χρήστες έχουν αντιληφθεί μειωμένες επιδόσεις στις συσκευές τους με τις ενημερώσεις του iOS ανά τα χρόνια, φαίνεται ότι η Apple πλέον έδωσε εξήγηση για αυτήν την τακτική.

Ο προγραμματιστής του Geekbench, John Poole, σημείωσε τις επιδόσεις του iPhone 6s και του iPhone 7 ανά περιόδους και έφτασε στο συμπέρασμα πως οι ενημερώσεις iOS 10.2.1 και 11.2.0 παρουσίασαν μια μείωση στα νούμερα των επιδόσεων διαφόρων συσκευών. Συγκεκριμένα, το iOS 10.2.1 σχεδιάστηκε με σκοπό να μειώσει τα φαινόμενα τυχαίας απενεργοποίησης των iPhone 6 και iPhone 6s. Η ενημέρωση της Apple φαίνεται να μειώνει την ισχύ της CPU για να εμποδίσει το τηλέφωνο από την τυχαία απενεργοποίηση. Το Geekbench αναφέρει ότι αντίστοιχη τακτική ακολουθήθηκε και με το iPhone 7 και το iOS 11.2.0.



Κάποιοι χρήστες στο Reddit ανέφεραν ότι όταν άλλαξαν τις μπαταρίες τους οι χρονισμοί των CPU επέστρεψαν στο κανονικό. Φυσικά, αν κάποιος χρήστης αισθανθεί ότι το τηλέφωνό του γίνεται πιο αργό, οδηγείται σε αναζήτηση νέας συσκευής αναπόφευκτα. Άρα σε ποιο συμπέρασμα οδηγούμαστε;

H Apple επιβεβαίωσε στο The Verge τα ευρήματα των χρηστών του Reddit και του Geekbench:

«Σκοπός μας είναι να δώσουμε στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή εμπειρία, κάτι το οποίο συμπεριλαμβάνει τις συνολικές επιδόσεις, αλλά και την επέκταση της ζωής της συσκευής τους. Οι μπαταρίες λιθίου σε χαμηλές θερμοκρασίες χάνουν την ικανότητά τους για μεγαλύτερες παροχές, έχουν χειρότερες επιδόσεις στη φόρτιση, ενώ ταυτόχρονα με την πάροδο του χρόνου επίσης χειροτερεύουν οι επιδόσεις τους. Αυτό μπορεί να έχει αποτέλεσμα την τυχαία απενεργοποίηση της συσκευής σας, το οποίο γίνεται αυτόματα για να προστατευθούν τα ηλεκτρονικά μέρη.

Πέρυσι παρουσιάσαμε ένα χαρακτηριστικό για τα iPhone 6, iPhone 6s και iPhone SE, το οποίο εξομαλύνει αυτήν την κατάσταση και μειώνει τον αριθμό των τυχαίων απενεργοποιήσεων. Στη συνέχεια επεκτείναμε αυτό το χαρακτηριστικό με το iOS 11.2 και για το iPhone 7 και σκοπεύουμε να το χρησιμοποιήσουμε ξανά και με άλλα προϊόντα στο μέλλον.»



Η Apple αναφέρει λοιπόν ότι δεν κάνει επίτηδες τις επιδόσεις των παλαιότερων iPhone χειρότερες, ώστε να αγοράσετε νέες συσκευές. Βρήκε όμως αυτήν τη λύση, ώστε να διατηρηθεί η λειτουργικότητα της συσκευής, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι οι παλαιότερες μπαταρίες βρίσκονται στο επίκεντρο του προβλήματος.

Το πραγματικό πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η Apple θα μπορούσε να έχει καλύτερη επικοινωνία για το συγκεκριμένο θέμα ώστε να μην εγείρει υποψίες. Επιπρόσθετα, οι συσκευές της θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο φιλικές προς την επισκευή τους, με τα μέρη τους να ανοίγουν πιο εύκολα, ώστε να μπορεί να αντικατασταθεί η μπαταρία πιο άνετα.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *