ροή ειδήσεων

Χαμός με καθηγήτρια – Προσέβαλε μαθήτρια που φιλοξενείται στο «Χαμόγελο του Παιδιού»



Σοβαρά ερωτήματα «γεννά» η συμπεριφορά καθηγήτριας σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Μία μαθήτρια ηλικίας 14 ετών δέχθηκε άγριο bullying από τη φιλόλογο και μάλιστα μπροστά στους υπόλοιπους συμμαθητές της.


Ο λόγος; Ζει σε σπίτι του «Χαμόγελο του Παιδιού», γεγονός, που όπως φαίνεται, ενόχλησε την εκπαιδευτικό.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», η καθηγήτρια της είπε απαξιωτικά ενώπιον όλης της τάξης, ότι τα παιδιά του «Χαμόγελου» δεν πρέπει να μιλούν. Η στάση της εκπαιδευτικού προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μαθητών οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη.


«Εσείς στο Χαμόγελο του Παιδιού δεν μιλάτε»

Το περιστατικό σημειώθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Η 14χρονη, η οποία πηγαίνει στη Β’ Γυμνασίου φιλοξενείται σε σπίτι της οργάνωσης καθώς στα λίγα χρόνια της ζωής της, έχει βιώσει την έλλειψη οικογενειακής θαλπωρής. Πριν από λίγες μέρες η καρδιά της «ράγισε» μέσα στην τάξη, όταν δέχθηκε bullying από την καθηγήτριά της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η 14χρονη κατά τη διάρκεια του μαθήματος ψιθύρισε στη διπλανή της. Τότε η φιλόλογος την πλησίασε, στάθηκε από πάνω της και της είπε με ειρωνικό και ταυτόχρονα υποτιμητικό ύφος. «Εσείς στο Χαμόγελο του Παιδιού δεν μιλάτε. Μη νομίζεις ότι μπορείς να μιλάς μέσα στην τάξη».

Η 14χρονη ξέσπασε σε κλάματα μέσα στην τάξη. Πολλοί από τους υπόλοιπους μαθητές αποφάσισαν να αντιδράσουν. Αφού κατήγγειλαν στη διευθύντρια το περιστατικό, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη.
Επιβεβαίωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Μιλώντας στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, επιβεβαίωσε το περιστατικό. «Δυστυχώς είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις που συμβαίνουν. Υπάρχουν κάποιοι εκπαιδευτικοί που ξεχωρίζουν κάποια παιδιά, τα υποβιβάζουν και τα προσβάλουν. Στην περίπτωση αυτή με δική μας παρέμβαση, το θέμα το χειρίστηκε καλά η διευθύντρια του σχολείου και η καθηγήτρια ζήτησε συγγνώμη από τη μικρή». Εξέφρασε τη χαρά του που οι συμμαθητές της 14χρονης στάθηκαν στο πλευρό της.

«Αν και είναι τιμή όσων παιδιών μεγαλώνουν στο Χαμόγελο, δεν είναι ωραίο να τα στιγματίζεις. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι είναι ακατάλληλοι για εκπαιδευτικοί», ανέφερε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *