ροή ειδήσεων

Νέα μέτρα, νέος κύκλος προπαγάνδας και για κερασάκι ανασχηματισμός



Έκλεισε η αξιολόγηση. Καμπάνες ηχούν χαρμόσυνα γιατί η κυβέρνηση έκλεισε όλα τα ανοικτά μέτωπα. Και πλειστηριασμούς χιλιάδων ακινήτων έδωσε, και πώληση της ΔΕΗ έδωσε με τους… Φωτόπουλους να κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο, και περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα, κυρίως για όσους έχουν πάνω από 3 παιδιά.

Και βεβαίως ο επανυπολογισμός των συντάξεων φτάνει στο 100% και μέχρι τον Ιούνιο θα εκδοθούν τα νέα ποσά, μετά την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Προσοχή στους γέρους σας. Δώστε τους υπογλώσσια για να αντέξουν το σοκ.

Τι πήρε η κυβέρνηση; Απ’ ότι μαθαίνουμε πήρε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι σε πτωχευμένες επιχειρήσεις θα προηγούνται των τραπεζών και του δημοσίου για αποζημίωση, αλλά μόνο για ένα συγκεκριμένο ποσό, ίσο με 2,75 φορές του κατώτατου μισθού και μέχρι έξι μήνες δεδουλευμένα.

Πήρε ξανά μια γενική υπόσχεση ότι θα ξεκινήσει ο διάλογος για το χρέος και ότι από την άνοιξη ξεκινά νέος κύκλος συζητήσεων για την τέταρτη αξιολόγηση.

Δεν πήρε, προς το παρόν τουλάχιστον, τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά, ούτε πήρε κάποια δέσμευση για μείωση φόρων ή εισφορών. Πήρε τέλος το πράσινο φως για να μοιράσει το κοινωνικό μέρισμα.

Ο καθένας μπορεί να κάνει τη σούμα που θέλει. Αν είναι η κυβέρνηση επιτυχημένη, αν ο Τσακαλώτος, ο Σταθάκης και η Αχτσιόγλου υπέγραψαν μέχρι και τις χαρτοπετσέτες του Χίλτον. Άλλωστε η τσέπη είναι αυτή που κρίνει και το πόσο καλή είναι η αξιολόγηση για την Ελλάδα. Από εδώ και στο εξής, και μέχρι τα Χριστούγεννα θα δούμε μόνο ψηφοφορίες στη Βουλή. Προϋπολογισμός, προαπαιτούμενα, πολυνομοσχέδια με κρυφά και φανερά μέτρα θα έρθουν, οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα σηκώσουν ευλαβικά τα… αριστερά χεράκια τους, θα βοηθήσει και το πνεύμα των γιορτών και όλα θα περάσουν μια χαρά στην κοινωνία.

Και μην ξεχνάμε ότι από σήμερα θα αρχίσει ο νέος κύκλος προπαγάνδας. Θα τονίζονται μόνο τα θετικά μέτρα, μόνο η… αριστερή πολιτική, μόνο η κοινωνική προσφορά της κυβέρνησης και θα υποβαθμίζεται η λαίλαπα που έρχεται με σφραγίδα Τσίπρα – Καμμένου.

Και βεβαίως θα αρχίσει νέος κύκλος καταγγελιών, «σκανδάλων», φημών και ψεύτικων ειδήσεων. Άλλωστε είναι γνωστοί οι στόχοι. Ο Κυριάκος και η Μαρέβα, ο Στουρνάρας και η γυναίκα του, ο Άδωνις και η γυναίκα του, και ό,τι άλλο μπορεί να πουλήσει στο αριστερό ακροατήριό τους.

Υπάρχει όμως κι ένα ακόμη μεγάλο όπλο στα χέρια τους στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον ανασχηματισμό. Λογικά και πολιτικά η…αναδόμηση της κυβέρνησης πάει για τον Ιανουάριο, αφού κλείσουν και επίσημα στοEurogroupόλα τα συμφωνηθέντα. Όμως, να είστε σίγουροι ότι θα ξεκινήσει νέος κύκλος φημών για το ποιος μένει και ποιος φεύγει.

Τι σόι ανασχηματισμός, όμως, μπορεί να είναι αυτός αν δεν μπορεί να διώξει τον Καμμένο; Αν δεν μπορεί να στείλει σπίτι της την Αχτσιόγλου για… ευνόητους λόγους; Αν δεν είναι σε θέση να βάλει άλλους στη θέση άχρηστων ή προκλητικών όπως ο Πολάκης, ο Σταθάκης, ο Παπαδημητρίου;

Δηλαδή θα διώξει τον Τόσκα και τον Κατρούγκαλο και βρήκαμε στη Βενετιά βελόνι; Και με τον μέγιστο υπογραφέα μνημονίων Ευκλείδη Τσακαλώτο τι θα κάνει; Θα συμφωνήσει ο υπουργός να παραμείνει και να υπογράψει ένα ακόμη μνημόνιο (που θα βαπτιστεί πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας μετά τα μνημόνια) όταν τον Αύγουστο θα τελειώσει το πρόγραμμα;

Κι αν τον διώξει τι θα τον κάνει; Επίσημο αρχηγό της εσωτερικής αντιπολίτευσης;



Θα έχουμε πολλά να πούμε. Άλλωστε, μαζί με τους καλικάντζαρους των Χριστουγέννων βγαίνουν και τα ξωτικά του ΣΥΡΙΖΑ για να κοροϊδέψουν και να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη. Θα ζήσουμε όμορφες, οικογενειακές, άκρως μνημονιακές στιγμές τους επόμενους μήνες αλλά πάντα θα τα περνάμε με… ευγένεια. Διότι τα αριστερά μνημόνια όπως ξέρουμε κάνουν καλό στην υγεία μας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *