ροή ειδήσεων

Οι Τούρκοι έχουν κάνει «σαν ιδιοκτησία» τα Ίμια λένε οι ψαράδες από την Κάλυμνο

«Έχουμε ζητήσει ενισχύσεις αλλά δεν έχουμε ανταπόκριση»


 
«Με το που πλησιάζουμε 4-5 ελληνικά αλιευτικά, έρχονται και αντίστοιχα σκάφη του τουρκικού λιμενικού. Έχουν 24ωρη βάρδια στα Ίμια» δήλωσε ο πρόεδρος του αλιευτικού συλλόγου Καλύμνου

Την κατάσταση που επικρατεί στα Ίμια με την τουρκική ακτοφυλακή που έστειλε μέχρι και ακταιωρό την Τετάρτη, όπως ανέφερε η εφημερίδα Milliyet, περιέγραψε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του αλιευτικού συλλόγου Καλύμνου Μανώλης Κουλιάς.


«Οι Τούρκοι έχουν κάνει σαν ιδιοκτησία τους τα Ίμια. Δεν αφήνουν άλλο σκάφος να πλησιάσει» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι όλο το 24ωρο υπάρχει βάρδια σκάφος του τουρκικού λιμενικού στην περιοχή.
«Κάθε χρόνο καταφέρναμε να αλιεύουμε. Φέτος όμως με το που πλησιάζουμε 4-5 ελληνικά αλιευτικά, έρχονται και αντίστοιχα σκάφη του τουρκικού λιμενικού. Αρχικά μας φωνάζουν με τα μεγάφωνα "φύγετε από εδώ, είναι τουρκικά νερά" και έχουν φτάσει στο σημείο, πριν από 10 ημέρες, να ξεσκεπάσουν και πολυβόλο» είπε ο κ. Γουλιάς. Αντίθετα τα τουρκικά μεγάλα αλιευτικά, σύμφωνα με τον κ. Γουλιά, ψαρεύουν και μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ειδικά για ο,τι συνέβη την Τετάρτη τόνισε ότι «το να περνά σε απόσταση μερικών μέτρων με 40 μίλια ένα σκάφος όπως η ακταιωρός, τότε υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για την ασφάλειά μας από τα απόνερα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει σκάφος του λιμενικού, της Καλύμνου, αλλά φέτος το έχουν αφήσει μόνο του. Έχουμε ζητήσει ενισχύσεις με μεγαλύτερα σκάφη αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση από το υπουργείο».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *