ροή ειδήσεων

Παράνομοι (;) οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί



Στην εισαγγελέα Διαφθοράς κοινοποίησε την αίτηση της εντολέως της, συμβολαιογράφου Ελένης Καραγεωργοπούλου, προς τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, η δικηγόρος και τ. πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ζητεί να προβεί στις κατά νόμο ενέργειές της, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της, «ώστε να προστατευθούν οι κατοικίες των φτωχών πολιτών από τους παράνομους και αντισυνταγματικούς πλειστηριασμούς, να ελεγχθούν οι συνθήκες ενεργοποίησης του συστήματος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι εμπλεκόμενοι στην παράνομη ενεργοποίησή του και οι παρανόμως ωφελούμενοι από αυτό και να αποκατασταθεί στο μέτρο αυτό η τρωθείσα συνταγματική νομιμότητα».

Τι λέει στην αίτησή της η εν λόγω συμβολαιογράφος, μέλος του ως άνω συλλόγου; Θεωρεί ότι η απόφαση που ελήφθη στις 27 τρέχοντος για διακοπή της απεργίας των συμβολαιογράφων είναι ανυπόστατη διότι η γενική συνέλευση της ίδιας μέρας «είναι ξεκάθαρο ότι είναι άκυρη και δεν πληροί τους όρους του Νόμου ούτε μπορεί να θεωρηθεί ως επαναληπτική, αφού δεν προσδιορίστηκε σε ικανό χρόνο για την πρόσκληση των συναδέλφων, δεν είχε γνωστοποιηθεί με την αρχική πρόσκληση για την Πέμπτη 23/11, αλλά αντίθετα μεθοδεύτηκε η σχεδόν εν κρυπτώ διενέργειά της, ορίστηκε σε διαφορετικό τόπο και εξοικονομήθηκε η διεξαγωγή της με το κτίριο του Συλλόγου φρουρούμενο από ΜΑΤ».

Ιδού η «αλληλουχία» των γεγονότων: Στις 4 Νοεμβρίου η γενική συνέλευση του συλλόγου συμβολαιογράφων αποφάσισε αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμών. Στις 15 Νοεμβρίου, άνευ λόγου και αιτίας, μέλη του συλλόγου συναντήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών με τους Τσακαλώτο, Κοντονή και Τόσκα. Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του συλλόγου, Γεώργιος Ρούσκας, δρομολόγησε σύγκληση νέας συνέλευσης (γιατί;) για τις 23 του μηνός.

Στην πρόσκληση γινόταν επίκληση «της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης της χώρας και των ασφυκτικά πιεστικών χρονικών περιθωρίων». Μάλιστα. Στην ουσία, διαβάζουμε στην αίτηση της κ. Καραγεωργοπούλου, θέμα της νέας συνέλευσης «ήταν ο κατ’ εντολήν κυβέρνησης και δανειστών τερματισμός της αποφασισθείσης αποχής, στο πλαίσιο της 3ης αξιολόγησης για τη συμμόρφωση της χώρας στο 3ο Μνημόνιο».

Ελα, όμως, που στη νέα συνέλευση δεν υπήρξε απαρτία. Ε, και; Καταστρατηγώντας κάθε κανονισμό (και κάθε έννοια δημοκρατικών διαδικασιών), ο πρόεδρος συγκάλεσε άλλη συνέλευση, σε τέσσερις μέρες (ενώ πρέπει να διαμεσολαβήσουν οχτώ) και μάλιστα όχι σε μεγάλο χώρο παρά στα γραφεία του συλλόγου που χωράει όχι πάνω από εκατό ανθρώπους, με την παρουσία μάλιστα ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων!

Στην εν λόγω συνέλευση, πέντε συμβολαιογράφοι κατέθεσαν ένσταση ακυρότητας και μαζί με άλλους δέκα αποχώρησαν. Οι ενστάσεις αναγνώστηκαν μεν, εγράφησαν δε εκεί που άπαντες γνωρίζουμε. Οι καμιά ογδονταριά εναπομείνατες νοματαίοι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία την αναστολή της αποχής. Ολα ωραία και καλά. Και η νομιμότητα; Καλά, τώρα...

Σημειώνει η κ. Καραγεωργοπούλου: «Η απόφαση αυτή είναι προδήλως άκυρη και δεν δεσμεύει τα μέλη του Συλλόγου μας ούτε τους εμπλεκόμενους στη δημόσιας τάξης διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, στην οποία ο συμβολαιογράφος εγγυάται την ασφάλεια και την τήρηση των νόμων, και προ πάντων του θεμελιώδους Νόμου της Ελληνικής Πολιτείας, του Συντάγματος».

Τι θυμίζουν όλα αυτά, τι θυμίζει η τακτική Ρούσκα; Κάτι σαν αποφασίζομεν και διατάσσομεν μήπως; Και δεν πάνε στα κομμάτια δημοκρατικές διαδικασίες και η απελπισία του λαού. Να μη στενοχωρήσουμε τους θεσμούς μονάχα. Ωραία μας αριστερή κυβέρνηση... – σχεδόν υποκλινόμαστε στον κυνισμό σας...

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *