ροή ειδήσεων

ΗΠΑ: Αυξάνεται η πιθανότητα πολέμου με τη Βόρεια Κορέα



«Ο προληπτικός πόλεμος γίνεται όλο και πιο πιθανός όσο η τεχνολογία τους βελτιώνεται. Με κάθε δοκιμή πυραύλου (...) είναι πιθανότερος», είπε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ.



Το φάσμα του προληπτικού πολέμου εναντίον της Βόρειας Κορέας πλησιάζει κάθε φορά που η Πιονγιάνγκ προχωράει στην εκτόξευση πυραύλου ή δοκιμάζει πυρηνικό όπλο, έκρινε την Κυριακή εξέχων ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ.

«Οταν διεξάγεται υπόγεια πυρηνική δοκιμή πρέπει να προετοιμάζεται κανείς για πολύ σοβαρή αντίδραση από μέρους των ΗΠΑ», προειδοποίησε ο Γκρέιαμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ, γεράκι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ανέφερε ότι έχει συζητήσει λεπτομερώς το ζήτημα με την κυβέρνηση Τραμπ, η οποία κατ' αυτόν θέλει «να εμποδίσει τη Βόρεια Κορέα να αποκτήσει τη δυνατότητα να πλήξει τις ΗΠΑ με πύραυλο που φέρει πυρηνική κεφαλή. Οχι απλώς να την περιορίσει».

«Κάθε μέρα φτάνουμε και πιο κοντά »

«Το να εμποδιστεί αυτό σημαίνει προληπτικό πόλεμο ως μέσο της ύστατης προσφυγής. Αυτός ο προληπτικός πόλεμος γίνεται όλο και πιο πιθανός όσο η τεχνολογία τους βελτιώνεται. Με κάθε δοκιμή πυραύλου, με κάθε υπόγεια δοκιμή πυρηνικού όπλου, αυτός ο γάμος (σ.σ:. η προσαρμογή πυρηνικής κεφαλής σε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο) είναι πιθανότερος», είπε ο γερουσιαστής Γκρέιαμ.

Οι δηλώσεις του γερουσιαστή αντηχούν εκείνες που έκανε την προηγουμένη ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, στρατηγός Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ, ο οποίος δήλωσε σε εκδήλωση για θέματα αμυντικού ενδιαφέροντος ότι η πιθανότητα πολέμου με τη Βόρεια Κορέα «αυξάνεται κάθε μέρα».

«Βρισκόμαστε σε μια κούρσα για να βρούμε λύση σε αυτό το πρόβλημα», είπε ο στρατηγός Μακμάστερ.

Η Βόρεια Κορέα έγινε πυρηνική δύναμη τον Οκτώβριο του 2006. Προχώρησε σε άλλες πέντε δοκιμές πυρηνικών όπλων έκτοτε, το τελευταίο εκ των οποίων, τον Σεπτέμβριο του 2017, ήταν το ισχυρότερο.

Οι ειδικοί διχάζονται για το εάν οι Βορειοκορεάτες έχουν αποκτήσει το απαιτούμενο επίπεδο τεχνικής εξειδίκευσης για να παράγουν πυρηνικά όπλα αρκετά μικρού μεγέθους ώστε να προσαρμοστούν στην κεφαλή ICBM, όπως διαβεβαιώνει η Πιονγιάνγκ.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/12/17 20:42

    ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ--ΑΘΕΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ.-ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΜΙΑ.-ΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *