ροή ειδήσεων

«Οι ευρωπαϊκοί πόροι, κρίσιμης σημασίας για τις κοινωνικές δομές»



Την επίσκεψη της Προέδρου του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «Ελπίδα», Σταυρούλας Καπούλα και παιδιών του Κέντρου, για την ανταλλαγή ευχών ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, δέχτηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Στη διάρκεια της επίσκεψης, η πρόεδρος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για θέματα που αφορούν την λειτουργία του Κέντρου και εξέφρασε τις ευχαριστίες της για το ειλικρινές ενδιαφέρον, τη διαρκή και έμπρακτη υποστήριξή του, δεδομένου ότι τους τελευταίους 15 μήνες, αυτή η σημαντική κοινωνική δομή της Ρόδου, λειτουργεί με χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».
Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την ένταξη της λειτουργίας του Κέντρου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», με το ποσό των 567.000 ευρώ, για διάστημα τριών ετών, εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του Κέντρου, την πλήρη χρηματοδότηση του συνόλου των υπηρεσιών που παρέχει στα παιδιά που φιλοξενεί, συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς τους, απαλλάσσοντας τους υπευθύνους αλλά και τις οικογένειες των παιδιών από το άγχος της βιωσιμότητας της δομής.
Με νεώτερη απόφασή του, τον Ιούνιο του 2017, αναγνωρίζοντας το ανεκτίμητο κοινωνικό έργο που επιτελεί το Κέντρο «Ελπίδα», ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την παράταση της χρηματοδότησης της λειτουργίας του Κέντρου, μέχρι και τις 31/12/2020.
Στην διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:
«Στη διαρκή προσπάθειά μας να ενισχύσουμε τις δομές που προσφέρουν ανεκτίμητο κοινωνικό έργο, στηρίζοντας εκείνους που έχουν την ανάγκη μας, η αξία των ευρωπαϊκών πόρων, είναι κρίσιμης σημασίας για την βιωσιμότητα των δομών αυτών. Ιδίως, σε μια εποχή που οι δυνατότητες της χώρας να καλύψει τις κοινωνικές ανάγκες είναι εξαιρετικά περιορισμένη και το κράτος πρόνοιας ασφυκτιά, οι δυνατότητες που ανοίγονται από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, δίνουν ουσιαστικές λύσεις σε επιτακτικά κοινωνικά ζητήματα».

ert

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *