ροή ειδήσεων

Ρόδος: οι ηλεκτρολόγοι ήταν … μακρυχέρηδες



Απολογούνται σήμερα, ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου, δύο ημεδαποί -ηλικίας 39 και 27 ετών- κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα.
Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται ένας 57χρονος κι ένας 35χρονος, υπεύθυνοι λειτουργίας ενεχυροδανειστηρίου, που φέρονται να αγόρασαν τα κλοπιμαία.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο πρώτος δράστης, περί τα μέσα του μηνός Οκτωβρίου, κατά τη διενέργεια εργασιών σε οικία δικηγόρων αφαίρεσε μεγάλο αριθμό χρυσών κοσμημάτων, αξίας -σύμφωνα με τα θύματα- τουλάχιστον 10.000 ευρώ.
Τα θύματα όταν διαπίστωσαν την αφαίρεση των κοσμημάτων κατέληξαν ότι η κλοπή είχε γίνει από τον πρώτο δράστη, ο οποίος είχε ζητήσει από τον ιδιοκτήτη της οικίας να του αγοράσει κάποια υλικά και εκμεταλλευόμενος την απουσία του τον έκλεψε.
Έτσι τοποθέτησαν στην οικία κρυφό κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και ζήτησαν από τον πρώτο να μεταβεί στην οικία για να τελειώσει τις εργασίες που είχε αναλάβει.
Προφασιζόμενοι ότι έπρεπε να λείψουν από την οικία για λίγη ώρα τους άφησαν μόνους τους ενώ μετέβησαν σε παρακείμενη οικία και παρακολουθούσαν τις κάμερες.
Διαπίστωσαν ότι ο πρώτος εισήλθε στην κρεβατοκάμαρα και άρχισε να ανοίγει ντουλάπες και συρτάρια για να τους ξανακλέψει.
Τη στιγμή εκείνη ο ιδιοκτήτης και οι δύο αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.
Ο πρώτος ομολόγησε στην πορεία τα όσα του αποδίδονται και ανέφερε ότι είχε πωλήσει τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήριο.
Ομολόγησε επίσης ότι το τελευταίο δεκαήμερο Νοεμβρίου του έτους 2017 αφαίρεσε με τον ίδιο τρόπο δύο χρυσές αλυσίδες από άλλη οικία στην Ρόδο.
Εξεταζόμενο και το άλλο θύμα επιβεβαίωσε την κλοπή, την οποία δεν είχε καταγγείλει στις αρχές.
Σημειώνεται ότι και τις αλυσίδες αυτές τις πούλησε στο ίδιο ενεχυροδανειστήριο.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο ενεχυροδανειστήριο και προσήγαγαν τον προσωρινά υπεύθυνο, τον οποίο ο πρώτος υπέδειξε ως το άτομο στο οποίο παρέδωσε τα κλεμμένα κοσμήματα και στις δύο περιπτώσεις.

ert

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *