ροή ειδήσεων

Παρέμβαση της ΠΟΞ στο μείζον θέμα του Αιγιαλού για τα ξενοδοχεία


Με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την γενική γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών κα. Θεοπίστη Πέρκα, ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, αναφέρεται στο μείζον θέμα, για τον ελληνικό Τουρισμό και τα ξενοδοχεία, του Αιγιαλού, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις που θα λειτουργήσουν θετικά και θα επιλύσουν τα χρόνια προβλήματα που έχουν δημιουργήσει ένα πραγματικό αλαλούμ.


Ο πρόεδρος της ΠΟΞ στην επιστολή του ζητά την παροχή στην ξενοδοχειακή επιχείρηση της δυνατότητας εξαγοράς ή άλλως μακροχρόνιας μίσθωσης του τμήματος του παλαιού αιγιαλού που μεσολαβεί ανάμεσα στις εγκαταστάσεις της και στον έμπροσθεν αυτών χώρο του αιγιαλού, καθώς και την πρόβλεψη της δυνατότητας, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, πολεοδομικής τακτοποίησης των εντός του αιγιαλού υφιστάμενων τουριστικών εγκαταστάσεων.money tourism photo

Ως προς την απλή χρήση του αιγιαλού, ο κ. Τάσιος προτείνει την επέκταση της ρύθμισης που επιτρέπει την απευθείας εκμίσθωση των ακινήτων που μεσολαβούν ανάμεσα στον αιγιαλό και την ξενοδοχειακή επιχείρηση και στα ακίνητα που ανήκουν στη διαχείριση άλλων Υπουργείων και πρόβλεψη συγκεκριμένων προθεσμιών, εντός των οποίων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης.

Η επιστολή

Η επιστολή που κοινοποιείται στην υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, έχει ως εξής:


«Κύριοι Υπουργοί,

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του τουριστικού μας προϊόντος και ίσως το σημαντικότερό συγκριτικό πλεονέκτημα μας έναντι άλλων ανταγωνιστριών χωρών, είναι η ακτογραμμή της χώρας μας. Η ορθολογική αξιοποίηση του συγκεκριμένου πλεονεκτήματος θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και επομένως στην αύξηση των εσόδων, τόσο των επιχειρήσεων και των τοπικών οικονομιών, όσο και του κράτους και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και έχοντας πάντα ως βασική αρχή πως η όποια νομοθετική πρωτοβουλία στο συγκεκριμένο πεδίο θα πρέπει να συνεκτιμά την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές, σας καταθέτουμε τις εξής προτάσεις:
Παροχή στην ξενοδοχειακή επιχείρηση της δυνατότητας εξαγοράς ή άλλως μακροχρόνιας μίσθωσης του τμήματος του παλαιού αιγιαλού που μεσολαβεί ανάμεσα στις εγκαταστάσεις της και στον έμπροσθεν αυτών χώρο του αιγιαλού.
Πρόβλεψη της δυνατότητας, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, πολεοδομικής τακτοποίησης των εντός του αιγιαλού υφιστάμενων τουριστικών εγκαταστάσεων.
Ως προς το ζήτημα της απλής χρήσης του αιγιαλού: α. Επέκταση της ρύθμισης που επιτρέπει την απευθείας εκμίσθωση των ακινήτων που μεσολαβούν ανάμεσα στον αιγιαλό και την ξενοδοχειακή επιχείρηση και στα ακίνητα που ανήκουν στη διαχείριση άλλων Υπουργείων και πρόβλεψη συγκεκριμένων προθεσμιών εντός των οποίων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης και β. Ρύθμιση της περίπτωσης που ανάμεσα στον αιγιαλό και το ξενοδοχείο μεσολαβεί πλατεία –κοινόχρηστος χώρος.

Παρακαλούμε να πραγματοποιηθεί μια κοινή συνάντηση προκειμένου να μπορέσουμε να σας εκθέσουμε αναλυτικά τις απόψεις μας.

Με εκτίμηση,

Γρηγόρης Τάσιος
Πρόεδρος».



ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *