ροή ειδήσεων

ΗΠΑ: Η Βόρεια Κορέα πίσω από την κυβερνοεπίθεση WannaCry



Η Βόρεια Κορέα «ευθύνεται άμεσα» για την κυβερνοεπίθεση που έγινε γνωστή με την ονομασία WannaCry, η οποία προκάλεσε τεράστια προβλήματα στους υπολογιστές νοσοκομείων, τραπεζών και άλλων εταιρειών σε όλη την υφήλιο νωρίτερα φέτος, υποστηρίζει σε άρθρο του ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας.

«Η επίθεση ήταν εκτεταμένη, κόστισε δισεκατομμύρια και η Βόρεια Κορέα ευθυνόταν άμεσα» για αυτήν, έγραψε ο Τομ Μπόσερτ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εσωτερικής ασφαλείας, στο άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε στην έκδοση της εφημερίδας Wall Street Journal στο Διαδίκτυο.

Ο Μπόσερτ διεμήνυσε ότι οποιοσδήποτε βλάπτει τις ΗΠΑ θα λογοδοτήσει, πάντως δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα που ενδέχεται να λάβει η Ουάσινγκτον εναντίον της Πιονγιάνγκ, περιοριζόμενος να αναφέρει ότι θα συνεχιστεί η στρατηγική της άσκησης «της μέγιστης πίεσης».

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ιός είχε χτυπήσει και την Ελλάδα, καθώς μήνες προτού εκδηλωθεί και λάβει παγκόσμιες διαστάσεις η κυβερνοεπίθεση με τον ιό WannaCry, όλο και πιο συχνά ιδιώτες (μεταξύ των οποίων δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και μηχανικοί) και εταιρείες στην Ελλάδα γίνονταν στόχος κακόβουλου λογισμικού που αποκαλείται Ransomware.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας δικτύων Kaspersky Lab που συνεργάζεται με τη Europol για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής, τα περιστατικά ψηφιακών απαγωγών στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 45% το 2016 σε σχέση με το 2015. Αντίστοιχα, η εταιρεία ανάκτησης δεδομένων Northwind κλήθηκε να δράσει σε 363 περιστατικά στην ελληνική επικράτεια τον Απρίλιο του 2017, ενώ τον ίδιο μήνα πέρυσι είχε αντιμετωπίσει 146.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *