ροή ειδήσεων

Για ξέπλυμα χρήματος ελέγχονται 1.948 φορολογούμενοι


Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος μπήκαν στα τέλη Νοεμβρίου 1.948 φορολογούμενοι, οι οποίοι έχουν συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 3,36 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο.

Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν ποσά φόρων άνω των 50.000 ευρώ για περισσότερους από τέσσερις μήνες μετά την ημερομηνία λήξης των προβλεπόμενων προθεσμιών, με αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί εναντίον τους μηνυτήριες αναφορές από τις αρμόδιες ΔΟΥ για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

Στα τέλη Οκτωβρίου σε αυτή την κατηγορία ήταν 1.807 φορολογούμενοι, που είχαν συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 3,1 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο. Δηλαδή μέσα σε ένα μήνα υπήχθησαν στην κατηγορία αυτή 141 φορολογούμενοι με οφειλές 260 εκατ. ευρώ περίπου.

Εκτός από τις ποινικές διώξεις για τη μη πληρωμή των οφειλών τους στο Δημόσιο, υπάρχει πιθανότητα να κατηγορηθούν και για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δηλαδή ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Αυτό διότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ν. 3691/2008), οι ΔΟΥ, τα Ελεγκτικά Κέντρα και το ΣΔΟΕ κάθε φορά που διαπιστώνουν φορολογικά αδικήματα που διώκονται ποινικά υποχρεούνται να υποβάλλουν αναφορές προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προκειμένου οι κατηγορούμενοι να ελέγχονται και για το εάν διέπραξαν το αδίκημα του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Να τονιστεί πως λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δίνει προτεραιότητα στις μεγάλες υποθέσεις με ποσά φόρων άνω των 150.000 ευρώ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *