ροή ειδήσεων

ΣΥΡΙΖΑ: 25 βουλευτές ζητούν να μην τοποθετηθούν POS στα σχολικά κυλικεία


 
Μιλούν για παραλογισμό και πρακτικά μη εφαρμόσιμο μέτρο - Ζητούν την κατάργηση της κοινής υπουργικής απόφασης - Πρώτος υπογράφων ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος

Μέχρι και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την κατάργηση της κοινής υπουργικής απόφασης, με την οποία υποχρεώνονται τα κυλικεία των σχολείων να εγκαταστήσουν POS και οι μαθητές να πληρώνουν με κάρτα το κολατσιό τους. Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου 25 κυβερνητικοί βουλευτές επιχειρούν να εξηγήσουν τα αυτονόητα σε αυτούς που υπέγραψαν τη συγκεκριμένη απόφαση προκαλώντας αντιδράσεις. “Η υποχρεωτικότητα εγκατάστασης τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμών στα σχολικά κυλικεία, προσκρούει σε ορισμένες εγγενείς αδυναμίες που σχετίζονται με τη φύση της συγκεκριμένης επαγγελματικής δραστηριότητας”, σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο υπογράφοντα τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.


Οι ερωτώντες βουλευτές επισημαίνουν ότι, “τα παιδιά και οι έφηβοι, που είναι το κοινό με το οποίο συναλλάσσονται τα κυλικεία, είτε δεν διαθέτουν κάρτα για λόγους νομικής ή πραγματικής αδυναμίας, είτε δεν είναι εξοικειωμένα στο να πραγματοποιούν στην καθημερινότητά τους αγορές με κάρτες. Επιπλέον, ο χρόνος που εκ των πραγμάτων απαιτείται να διατεθεί για συναλλαγές με κάρτα επιμηκύνει τη διάρκεια αναμονής των παιδιών στα σχολικά κυλικεία, απομειώνοντας τον διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο στο ήδη περιορισμένο διάλειμμα και δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις συναλλαγές”. Τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολογούν για το παράλογο και ανέφικτο του πράγματος ως εξής:

“Τα ποσά που δαπανώνται για την αγορά ειδών στα κυλικεία δεν υπερβαίνουν τις περισσότερες φορές τα 2 ευρώ, ενώ συχνά τα μεμονωμένα είδη πωλούνται σε τιμές χαμηλότερες του ως άνω τιμήματος (ενδεικτικά το κόστος ενός κουλουριού είναι 0,50ευρώ), συνεπώς είναι πρακτικά μη εφαρμόσιμο ένα τέτοιο μέτρο καθώς πρόκειται για συναλλαγές χαμηλού κόστους. Περαιτέρω υπάρχουν και τεχνικής φύσεως δυσκολίες, όπως η μη ύπαρξη τηλεφωνικής γραμμής ή σύνδεσης στο διαδίκτυο η απόκτηση των οποίων θα επιβαρύνει οικονομικά ακόμη περισσότερο τους ιδιοκτήτες κυλικείων. Επειδή και σύμφωνα με τα παραπάνω η εφαρμογή τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμής σε σχολικά κυλικεία, είναι πρακτικά σχεδόν ανέφικτη και πρόκειται να εμποδίσει συναλλαγές χαμηλού κόστους, χωρίς να συνεισφέρει στην ασφάλεια των συναλλαγών ή να εμποδίζει φαινόμενα φοροδιαφυγής”. Για το ίδιο θέμα έχει στείλει επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ζητώντας την κατάργηση της επίμαχης απόφασης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *