ροή ειδήσεων

Με 5 εκατ. ξεκινά η αποκωδικοποίηση του DNA της ελιάς



Ξεκινά στην Ελλάδα η δημιουργία Δικτύου για στοχευμένη έρευνα στην αποκρυπτογράφηση του γενετικού υλικού (DNA) της ελιάς στον ελληνικό χώρο, με την χρήση της γονιδιωματικής τεχνολογίας. Για την αρχική φάση, η οποία έχει σχεδιασθεί να υλοποιηθεί σε διάστημα δύο ετών, έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμύρια ευρώ με δυνατότητα προσέλκυσης πρόσθετων πόρων...


Η πρωτοβουλία ανήκει στον τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας ενώ σκοπός της δράσης είναι η ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών της ελιάς, η αναβάθμιση της παραγωγής και η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της.

Η δράση των Δρόμων της Ελιάς, όπως είναι η ονομασία της, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την συμμετοχή σημαντικών ερευνητικών και ακαδημαϊκών φορέων της χώρας που δραστηριοποιούνται στο χώρο της έρευνας, της γονιδιωματικής τεχνολογίας και της μοριακής βιολογίας.

Το Δίκτυο αρχικά θα ασχοληθεί με την περιγραφή και κατοχύρωση ταυτοποιημένου γενετικού υλικού και ελληνικών ποικιλιών ελιάς στον επίσημο ευρωπαϊκό κατάλογο καθώς και με την διάσωση και διατήρηση σημαντικών κλώνων.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *