ροή ειδήσεων

Σε λίγες ημέρες η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 8.171 προσλήψεις μονίμου προσωπικού στην καθαριότητα



Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να δημοσιευτεί η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, ενώ τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Το σχετικό αίτημα για 8.171 θέσεις κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στο ΑΣΕΠ στις 22 Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι οι 8.171 θέσεις, αριθμός που καθορίστηκε μετά από σχετικά αιτήματα που κατέθεσαν οι δήμοι της χώρας στο υπουργείο Εσωτερικών, θα προκηρυχθούν μέσω του ΑΣΕΠ και αφορούν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων, πάνω από 5.000 αφορούν θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης και μόλις 123 θέσεις αφορούν θέσεις ΠΕ και ΤΕ.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν στην προκήρυξη είναι: διοικητικοί, γραμματείς, επιστάτες καθαριότητας, επόπτες καθαριότητας, εργάτες ύδρευσης, οδοκαθαριστές, εργάτες γενικών καθηκόντων, συνοδοί απορριμματοφόρου, χειρώνακτες, καθαριστές εξωτερικών χώρων, καταμετρητές, εργάτες ύδρευσης, εργάτες φυλακών, ηλεκτρολόγοι, ηλεκτροτεχνίτες, μηχανικοί αυτοκινήτων, κλητήρες, οδηγοί αυτοκινήτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, οδηγοί λεωφορείων, προσωπικό καθαριότητας, σχεδιαστές δομικών έργων, τεχνίτες, υδραυλικοί, σιδηρουργοί, φύλακες, χειριστές μηχανημάτων κ.ά.

Για τις θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα ζητείται ως μοναδικό προσόν το απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης τεχνικής σχολής ή απολυτήριος τίτλος εργαστηρίων ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.

Με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις της προκήρυξης οι τωρινοί συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων θα λάβουν μπόνους 17 μορίων ανά μήνα εμπειρίας και για σύνολο 24 μηνών.

Οι απολαβές των υπαλλήλων που θα προσληφθούν από τους δήμους θα καλύπτονται από τους δημοτικούς προϋπολογισμούς και συγκεκριμένα μέσω των ανταποδοτικών τελών των δήμων.

Ο έλεγχος των αιτήσεων και η έκδοση των προσωρινών πινάκων διοριστέων αναμένεται να ολοκληρωθεί από το ΑΣΕΠ το αργότερο στις 31 Μαρτίου, οπότε και λήγουν οι συμβάσεις των «παρατασιούχων συμβασιούχων» στην καθαριότητα των δήμων.

Να σημειωθεί επίσης ότι εκτός από την προκήρυξη των 8.171 θέσεων, αναμένεται να προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ άλλες 674 θέσεις, οι οποίες έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Εσωτερικών με βάση τα αιτήματα των δήμων.

Οι θέσεις αυτές αναμένεται να καλυφθούν από εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με το ν. 2643/1998, σύμφωνα με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θ. Φωτίου, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί σύντομα σε ΦΕΚ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *