ροή ειδήσεων

Αρχαία που μάλλον είχαν κλαπεί από την Ελλάδα βρέθηκαν στο σπίτι νεοϋορκέζου μεγιστάνα

Τουλάχιστον εννέα αντικείμενα κατασχέθηκαν από τις Αρχές, σύμφωνα με τους «New York Times».



Αρχαία αντικείμενα που εκτιμάται πως είχαν κλαπεί από την Ελλάδα και την Ιταλία εντόπισε η Αστυνομία της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια εφόδου στο γραφείο και το σπίτι δισεκατομμυριούχου συλλέκτη έργων τέχνης στο Μανχάταν, σύμφωνα με τους «New York Times».

Ο συλλέκτης Μάικλ Στάινχαρτ, μεγαλοεπενδυτής και γνωστός φιλάνθρωπος, συλλέγει έργα τέχνης από την αρχαία Ελλάδα επί τρεις δεκαετίες και έχει στενούς δεσμούς με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, όπου μία από τις αίθουσες έχει ονομαστεί προς τιμήν του.

Τουλάχιστον εννέα αντικείμενα κατασχέθηκαν από τις Αρχές. Όλα έχουν αγοραστεί την τελευταία 12ετία έναντι περίπου 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων.




Ανάμεσα στα κατασχεθέντα, σύμφωνα πάντα με τους NYT, είναι μια αρχαιοελληνική λευκή λήκυθος, από τον 5ο αιώνα πΧ, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 380.000 δολάρια.

Κατασχέθηκαν επίσης πρωτο-κορινθιακά αγαλματίδα μίας κουκουβάγιας και μίας πάπιας, που μαζί αξίζουν 250.000 δολάρια.

Ο κ. Στάινχαρτ αρνήθηκε να προβεί σε κάποια δήλωση στους NYT, όμως δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που η μεγάλη συλλογή του βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας. Τον προηγούμενο μήνα ένα τμήμα μαρμάρινο αγάλματος που του ανήκε, αξίας περίπου 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων, επιστράφηκε στον Λίβανο.

Η εισαγγελία του Μανχάταν είναι ιδιαίτερα ενεργή στον εντοπισμό και τον επαναπατρισμό αρχαίων που πιστεύεται πως είναι προϊόντα αρχαιοκαπηλίας και τον Δεκέμβριο δημιούργησε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *