ροή ειδήσεων

ΤΟ ΑΠΡΟΣΩΠΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ



Αναγνώστης: Τον τελευταίο καιρό, έχουν όπως είναι γνωστό σφίξει τα οικονομικά πράγματα πάρα πολύ . Καταστήματα κλειστά , μισθοί συντάξεις όλο και χαμηλώνουν και οι πολίτες έχουν έλθει σε απόγνωση. 
Το κράτος προκειμένου να έχει έσοδα βάζει φόρους. Στην κυριολεξία έχει ξετινάξει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες. Ένας από τους πολλούς φόρους αυτούς, είναι και το ΤΑΠ. Και εδώ υπάρχει ο μεγάλος παραλογισμός, που για το κράτος είναι λογική …..Ο ιδιοκτήτης που έχει ξενοίκιαστο σπίτι ή κατάστημα, ακόμα και όταν έχει ημιτελή κτίσματα, εκτός του ότι τα δηλώνει στο Ε2, τα δηλώνει και στο Ε9. Με την αποχώρηση του ενοικιαστή (κυρίως στην επαγγελματική στέγη) συνήθως κόβεται και το ηλεκτρικό ρεύμα (παροχή ΔΕΗ). Το παιχνίδι λοιπόν παίζεται σε αυτό το σημείο. Γιατί ενώ η ΔΕΗ, που έχει δυνατότητα, ηλεκτρονικά να ενημερώσει για την διακοπή του ρεύματος τον Δήμο, δεν το κάνει. 
Ο δε Δήμος που τον συμφέρει να μην έχει αυτή την ειδοποίηση, βάζει φόρους σύμφωνα με Αποφάσεις και νόμους του κράτους. Ποιος την πληρώνει ; Ο ιδιοκτήτης ο οποίος δεν γνωρίζει ότι πρέπει να ειδοποιεί τον Δήμο με Δήλωση, που πρέπει να κάνει, αφού πάρει εγγράφως την διακοπή (βεβαίωση) από την ΔΕΗ, με αποτέλεσμα, αν έχει ξενοίκιαστα τα κτίσματα του για κάποια χρόνια να πληρώνει , ΤΑΠ, ΔΦ και ΔΤ με φόρο 200%. Ενώ κανονικά η ειδοποίηση της διακοπής θα έπρεπε να γινόταν αυτόματα από την ΔΕΗ και ο Δήμος, θα μπορούσε να κάνει τον οποιοδήποτε έλεγχο. 
Αλήθεια ποιον συμφέρει η κατάσταση αυτή να συμβαίνει ; Όλους και τον Δήμο και το κράτος. Ο πολίτης είναι αυτός που την πατά δυστυχώς. Δυστυχώς είτε δηλώνονται στο Ε2 είτε δηλώνονται στο Ε9 , δεν λαμβάνονται υπόψη. Ο φόρος και το πρόστιμο υπολογίζεται κανονικά. Κατά τα άλλα στο site της ΔΕΗ , μπορείς να δηλώσεις τα πάντα ηλεκτρονικά. Το ίδιο και στο site του Δήμου. Αλλά η διακοπή της ΔΕΗ δεν μπορεί να σταλεί ηλεκτρονικά στον Δήμο. 
Είναι λοιπόν κοροϊδία αυτή ή όχι !!!

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/12/17 08:48

    ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ . Η ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ .........ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/2/18 12:08

    Εγω πάντως κρίση ακούω , αλλά κρίση δεν βλέπω , Τσικνοπέμπτη γεμάτα μαγαζιά, απόκριες γεμάτα μαγαζιά, καθαρή Δευτέρα γεμάτα μαγαζιά, τα σκυλάδικα γεμάτα , καφετέριες γεμάτες , πολλά καινούργια και ακριβά αμάξια για πια κρίση μιλάμε ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *