ροή ειδήσεων

«Ανοίγουν» τα τηλέφωνα για το λαθρεμπόριο ποτών από τη Ρόδο

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ 55 ΑΤΟΜΑ



Σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αναμένεται να προχωρήσουν οι εισαγγελικές Αρχές στο πλαίσιο περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης που αποκαλύφθηκε παραμονές Πρωτοχρονιάς και αφορά σε λαθρεμπόριο ποτών. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά 55 άτομα, κάποια έχουν ταυτοποιηθεί, πολλά όχι, υπάρχουν όμως τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιήθηκαν για τις επικοινωνίες τους.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά αφενός σε λαθρεμπορία τελεσθείσα άπαξ και κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, με τις ειδικότερες μορφές της αγοράς, πώλησης και κατοχής εμπορευμάτων που έχουν τεθεί σε κατανάλωση κατά τρόπο που συνιστά το αδίκημα της λαθρεμπορίας (βασική μορφή και με την επιβαρυντική περίπτωση του ότι οι φόροι και οι λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο που ανέρχονται τουλάχιστον στο ποσό των 30.000 ευρώ) καθώς και για άμεση συνέργεια στο εν λόγω αδίκημα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι εμπλεκόμενοι εκμεταλλευόμενοι το ειδικό καθεστώς φορολόγησης που εφαρμόζεται στην περιφέρεια της Δωδεκανήσου για την αιθυλική αλκοόλη προμηθεύονταν αλκοολούχα ποτά τα οποία προωθούσε προς κατανάλωση, χωρίς άδεια της αρμόδιας Τελωνειακής Αρχής. Συγκεκριμένα προμηθεύονταν σε μειωμένες τιμές μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών από επιχειρήσεις που βρίσκονται στη Ρόδο, όπου ισχύει μειωμένος κατά 50% συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

Οι Αρχές κατέσχεσαν σχεδόν 3.000 φιάλες αλκοολούχων ποτών αλλά και μεγάλη ποσότητα καπνού. Υπολογίζεται ότι από τον Οκτώβριο μέχρι και προχθές διακινήθηκαν προς Κρήτη περισσότερες από 5.000 φιάλες αλκοολούχων ποτών και περισσότερα από 100 κιλά καπνού, προερχόμενα από Αγρίνιο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *