ροή ειδήσεων

Κάρπαθος, ένας κρεμασμένος σκύλος παντιέρα του πολιτισμού μας

του Μανώλη Δημελλά



Ντροπή, κατάντια κι απανθρωπιά! Μα ούτε κι αυτές οι λέξεις είναι ικανές να περιγράψουν ένα τόσο άγριο φονικό.

Ένας κρεμασμένος σκύλος στο χωριό Όθος της Καρπάθου είναι το πρόσφατο περιστατικό και έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες περιπτώσεις κακοποίηση ζώων στο νησί.

Την ημέρα των Φώτων, Σαββάτο 6.1.2018, μια παρέα φίλων βρέθηκε στο γήπεδο 5Χ5 του χωριού Όθους, λίγα μέτρα από εκεί που θα έπαιζαν ποδόσφαρο βρήκαν τον δύστυχο σκύλο, κρεμασμένο από ένα κλαδί ελιάς.

Για την Κάρπαθο δεν είναι η πρώτη περίπτωση ενός τέτοιου απαγχονισμού, τις προηγούμενες φορές ο φονιάς δεν βρέθηκε. Σε αυτήν τη περίπτωση αν και δεν έχει γίνει ακόμη καταγγελία ο κ. Νίκος Τόσκας, ο άνθρωπος που βρήκε τον σκυλάκο, τράβηξε φωτογραφίες και τις ανέβασε στη σελίδα του στο facebook με το πιο κάτω μήνυμα:

“λοιπόν επειδή έχουν ξεφύγει τα πραγματα εδω στο χωριο...και έχουμε γεμίσει ανωμαλουσ, δεν θα πω όνομα,απλά θα αφήσω εδώ της φωτογραφίες του σκύλου σου και θα σε κρίνουν όσοι σε γνωρίζουν, η πράξη σου δίχνει τη σκατόψυχος είσαι, όχι μόνο επιδη κρεμασες τον σκύλο σου, αλλά τον παράτησες κρεμασμένο λίγο κάτω από το γήπεδο 5*5, γνωρίζοντας ότι η μπαλα πεφτει συχνά και παίζουν και μικρά παιδιά τριγύρω...μπραβο σου μ.....”

Θα βρεθεί, θα τιμωρηθεί ο δράστης; Επιτέλους θα σπάσει η ομερτά; θα γίνει καταγγελία και η αστυνομία θα ασχοληθεί με το θέμα; ή θα βρεθούν όπως και τις προηγούμενες φορές οι καλοθελητές και θα καλύψουν ετούτον τον ανώμαλο φονιά;

Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες, όμως αυτή τη φορά ο Νίκος Τόσκας, ο άνθρωπος που βρήκε το κρεμασμένο σκυλί, δεν αφήνει το θέμα, όπως γράφεται στο facebook: “Ο δράστης είναι γνωστός, ξενοχωριανός, αλλά εκείνοι που γνωρίζουν δεν θέλουν μπλεξίματα και δεν αποκαλύπτουν το όνομα του». Μα σε έναν τέτοιον «άνθρωπο», που είναι ικανός να κρεμάσει ένα σκύλο, δεν αξίζει καμιά κάλυψη, χρειάζεται παραδειγματική τιμωρία.

Φαίνεται όμως πως ακόμη και οι γιορτές, οι αμέτρητες ευχές της αγάπης και οι τρυφερές αγκαλιές, δεν είναι ικανές να αποτρέψουν την ανθρώπινη κατρακύλα. Μόλις τρεις μέρες νωρίτερα στο χωριό Μενετές πέταξαν στα σκουπίδια τέσσερα νεογέννητα σκυλάκια, το ένα από αυτά δεν άντεξε και τα υπόλοιπα χωρίς τη μάνα τους χαροπαλεύουν.

Η κουβέντα ξαναγυρνάει στον κύριο υπεύθυνο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, που δεν είναι άλλος από τον Δήμο της Καρπάθου!

Το πρώτο κονδύλι, 20.000 ευρώ, που έτρεχε για όλο το 2017, για στειρώσεις και φροντίδα των αδέσποτων, χάθηκε δίχως να γνωρίζει κανένας την αληθινή αιτία. Ούτε υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την 5μελη επιτροπή που οφείλει να σχηματίσει ο Δήμος του νησιού.

Με όλα αυτά τα καμώματα χάθηκε κάθε ελπίδα για να σχηματιστεί ένα δίκτυο εθελοντών, τα αδέσποτα πολλαπλασιάζονται ενώ τα δεσποζόμενα συχνά πέφτουν σε χέρια αδιάφορων ή μισοπάλαβων και τραβούν τα κακά της μοίρας τους. Έπειτα όλο το νησί σφαλίζει το στόμα του, κανείς δεν θέλει να μιλάει, γιατί όπως λένε «αυτή η ιστορία κάνει κακό στον τουρισμό»! Ας συνεχίσουμε το πρόγραμμα μας, ας κλείνουμε το στόμα μας, ας χαμογελάμε στον φονιά μέχρι το επόμενο περιστατικό...

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *