ροή ειδήσεων

Μάθημα τις Κυριακές που η τσάντα θα μένει στο σχολείο ζητά διευθυντής Δημοτικού Σχολείου στην Κω



Αντιδράσεις από τους γονείς των μαθητών Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου στην Κω φαίνεται πως αποφάσισε να διαφοροποιήσει την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας «Η τσάντα στο σχολείο» που στοχεύει στην ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου των παιδιών με τις οικογένειές τους, καλώντας τους μαθητές να κάνουν μάθημα και τις Κυριακές.


Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του 5ου Δημοτικού της Κω απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα στους γονείς με το οποίο αντί… της τσάντας ζητά να παραστούν στο σχολείο οι μαθητές των τάξεων Δ' Ε' και ΣΤ' ανά δίωρο διαδοχικά από τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής έως τις 20:00 το βράδυ.

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται, οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα μέσα από δραστηριότητες να προσεγγίσουν τη γνώση με άλλο τρόπο. Γονείς που κατήγγειλαν το περιστατικό στο protothema.gr δηλώνουν πως αδυνατούν να καταλάβουνε πώς αυτή η πρακτική συνάδει με την ενδυνάμωση των σχέσεων Γονέων - Παιδιών, αφού τα παιδιά αναγκάζονται να αφήσουν ακόμα και το μεσημεριανό κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι προκειμένου να σπεύσουν στο σχολείο.

«Εννοείται ότι δεν είμαστε κατά της μάθησης και κυρίως της βιωματικής - εναλλακτικής, αλλά θεωρούμε ότι το σχολικό ωράριο επαρκεί για την ανάπτυξη των θεμάτων που αναφέρονται στην εν λόγω ανακοίνωση. Άλλωστε το πρόγραμμα του υπουργείου δίνει την δυνατότητα μέσω της ευέλικτης ζώνης, των κενών ωρών από ειδικότητες αλλά και στα πλαίσια των υπολοίπων εκπαιδευτικών ωρών να γίνουν καινοτόμες δράσεις αρκεί να έχουν υποβληθεί έγκαιρα και να έχουν εγκριθεί από την πρωτοβάθμια», τονίζουν.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύει το protothema.gr, δεν αναφέρεται πουθενά το κατά πόσον είναι προαιρετική η παρουσία των παιδιών ενώ πέραν των αναγραφόμενων Κυριακών, περιλαμβάνεται και η αργία της 25ης Μαρτίου!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *