ροή ειδήσεων

Βίντεο: Οι Τούρκοι ανακάλυψαν επεισόδιο στο Αιγαίο



«Είδαν εμπλοκή» πλοίου του λιμενικού με Τούρκους ψαράδες και «σωτήρια επέμβαση» τουρκικού πλοίου - Τι απάντησε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Ακόμα ένα «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο ανακάλυψαν σήμερα οι Τούρκοι. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan, ανήρτησε βίντεο, που αναπαρήγαγαν τα τουρκικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων των Son Dakika, Hürriyet και Yeniçağ Gazetesi, στο οποίο υποστηρίζεται ότι σκάφος του τουρκικού Λιμενικού, έδιωξε το πρωί την ελληνική Ακτοφυλακή, την ώρα που «παρενοχλούσε Τούρκους ψαράδες» στην περιοχή γύρω από τα Ίμια.


Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, η ένταση ξεκίνησε στις 11:45 το πρωί και διήρκεσε περίπου 50 λεπτά. Η Hürriyet αναφέρει ότι τέλειωσε στις 17:10!... Τα σκάφη της Ακτοφυλακής των δύο χωρών ήρθαν πολλές φορές «πλώρη με πλώρη», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής φέρεται να ξεκίνησε από τη Λέρο και, όταν έφτασε γύρω από τις βραχονησίδες, πλησίασε Τούρκους ψαράδες σε απόσταση 20 μέτρων, υποχρεώνοντάς τους να αλλάξουν πορεία.
Σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, το τουρκικό Λιμενικό επενέβη και υποχρέωσε το ελληνικό σκάφος να απομακρυνθεί.

Μάλιστα όπως αναφέρει η Yeniçağ Gazetesi, οι στρατιώτες που βρίσκονταν στο φυλάκιο στην Καλόλιμνο «φαίνονται» να παρακολουθούν τα όσα εξελίσσονται.

Δείτε το σχετικό βίντεο που μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων:




Απάντηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα επεισόδιο, ότι έχει λάβει γνώση του βίντεο, όμως «η εικόνα δεν δείχνει ότι υπήρξε εμπλοκή», καθώς το κάθε πλοίο φαίνεται να ακολουθεί την πορεία του.

Ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση το υπουργείο είπε ότι αυτή η εποχή, είναι περίοδος ψαρέματος τσιπούρας και έτσι και οι δύο χώρες έχουν από ένα πλοίο του λιμενικού στην περιοχή, το οποίο επιτηρεί και προστατεύει τους ψαράδες, την ώρα που κάνουν τη δουλειά τους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *