ροή ειδήσεων

«Το Κράτος οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια των ελληνικών αλιευτικών σκαφών στα Δωδεκάνησα»



Το πρόβλημα της ανασφάλειας που αισθάνονται τα ελληνικά αλιευτικά σκάφη στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου, λόγω της τουρκικής προκλητικότητας, αλλά και των παραβιάσεων στις οποίες προβαίνουν τουρκικά αλιευτικά σκάφη, ψαρεύοντας έως και 500 μ. από τις ελληνικές ακτές, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας τα ελληνικά αλιευτικά σκάφη παρενοχλούνται και εμποδίζονται από τουρκικές ακταιωρούς, παρά το γεγονός ότι ψαρεύουν στις περιοχές που προβλέπεται από το Προεδρικό Διάταγμα 228/2006 και τον Κανονισμό 1967/2006 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της 21ης Δεκεμβρίου 2006, σχετικά με μέτρα διαχείρισης για τη βιώσιμη εκμετάλλευση των αλιευτικών πόρων στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Σε άλλες, μάλιστα, περιπτώσεις τουρκικά αλιευτικά, κάποιες φορές με συνοδεία τουρκικών πολεμικών σκαφών, παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα και ψαρεύουν σε περιοχές που απαγορεύεται.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι το Κράτος οφείλει να υπερασπίζεται τους νόμους, αλλά και τους πολίτες του, απέναντι σε έκνομες συμπεριφορές που δεν παραβιάζουν μόνο τα δικαιώματα των πολιτών αλλά και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Ζητά, επίσης, τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου η Πολιτεία να εγγυηθεί την ασφάλεια των ελληνικών αλιευτικών σκαφών αλλά και την εφαρμογή των νόμων.
Συγκεκριμένα, ζητά να αναβαθμιστεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και να ενισχυθούν οι δυνάμεις της ακτοφυλακής και του λιμενικού σώματος στην περιοχή προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ελληνικών αλιευτικών σκαφών και να αντιμετωπιστούν οι παραβιάσεις του κανονισμού από τουρκικά αλιευτικά σκάφη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *