ροή ειδήσεων

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Δεμένα τα πλοία



Χωρίς μετρό και τραμ, στάση εργασίας ο ηλεκτρικός
Απεργούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Στάση εργασίας από ΠΟΣΠΕΡΤ

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα, καθώς εργαζόμενοι και συνδικάτα που διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, που σηματοδοτεί προϋπόθεση για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης.



Χωρίς μετρό και τραμ, στάση εργασίας ο ηλεκτρικός


Οι συρμοί του μετρό και του τραμ θα είναι ακινητοποιημένοι ολόκληρη την ημέρα ενώ τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ δεν θα εκτελούνται από τις 12:00 έως τις 15:00.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αποφάσισε να προχωρήσει στην 24ωρη απεργία λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, «το οποίο παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μία ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

«Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων» σημειώνει το Σωματείο και προσθέτει: «Η δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων εξαντλείται επιλεκτικά σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όχι όταν οι ίδιοι ψηφίζουν μνημόνια ή όταν προδίδουν δημοψηφίσματα στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού».

Απεργούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12 Ιανουαίου για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το οποίο καταργεί το δικαίωμα της απεργίας στα Πρωτοβάθμια Σωματεία.

Την απεργία της ΕΙΝΑΠ στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση της 12ης Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά θα λειτουργούν με ιατρικό προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετώντας μόνον έκτακτα περιστατικά.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Ταυτόχρονα δένουν κάβους τα πλοία σε όλη τη χώρα την Παρασκευή,καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής της, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00.

Στάση εργασίας από ΠΟΣΠΕΡΤ

Ταυτόχρονα, τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00 θα πραγματοποιήσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία δηλώνει «αλληλέγγυα στο κύτταρο του συνδικαλισμού, που είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία».

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και δεκάδες συνδικάτα. Στην Αθήνα στις 12μ.μ. στην Ομόνοια, στον Πειραιά στις 12μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Λαύριο στις 11π.μ. στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *