ροή ειδήσεων

Ρόδος: ΠΡΟΣΟΧΗ! Ανακοίνωση του ΟΑΕΔ για το επίδομα ανέργων ξενοδοχοϋπαλλήλων



H εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ της ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ" έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό με αποκλειστικά δημοσιεύματα το πρόβλημα που έχουν άνεργοι ξενοδοϋπαλληλοι από τον ΟΑΕΔ.Τώρα ο ΟΑΕΔ "παίρνει" θέση.

Αναλυτικά :

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε προβλήματα εξυπηρέτησης των ανέργων ξενοδοχοϋπαλλήλων στην πόλη της Ρόδου από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ διευκρινίζουμε τα εξής:

Οι άνεργοι του κλάδου ξενοδοχοϋπαλλήλων, δυνητικά δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας που έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στη νήσο Ρόδο ανέρχονται στους 13.337.

Εξ αυτών όσοι είχαν καταθέσει τη σχετική αίτηση και πλήρη δικαιολογητικά μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2017, έλαβαν την προπληρωμή του επιδόματος ανεργίας πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.

Όσοι κατέθεσαν πλήρη δικαιολογητικά μετά τις 13 Νοεμβρίου και μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2017 θα έχουν λάβει το επίδομα ανεργίας το αργότερο μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2018. Ένας μικρός αριθμός ανέργων που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους στο τέλος Δεκεμβρίου θα λάβουν το επίδομα ανεργίας εντός του Φεβρουαρίου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι για κάθε ασφαλισμένο αιτούντα επιδότησης, οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ εξετάζουν -με σειρά προτεραιότητας που ακολουθεί την σειρά υποβολής των αιτήσεων- την αίτηση και τον φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και εκδίδουν «Απόφαση Υπαγωγής» στην τακτική επιδότηση. Σημειώνεται ότι ήδη από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ διαπιστώθηκε ότι περίπου το 4% από το σύνολο των ασφαλισμένων που υπέβαλαν σχετικές αιτήσεις δεν ήταν δικαιούχοι τακτικής επιδότησης (συνέτρεχαν λόγοι απόρριψης των αιτήσεων).

Με δεδομένο ότι σε περιοχές με συγκριτικά αυξημένο αριθμό απασχολούμενων σε τουριστικά και άλλα επαγγέλματα και επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά σημειώνεται αντίστοιχα εποχικά αυξημένη προσέλευση για εγγραφή στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ και για υποβολή αιτήσεων επιδότησης, ο Οργανισμός και φέτος όπως και κάθε χρόνο ενίσχυσε με την αποστολή ενός υπαλλήλου τις υπηρεσίες της Ρόδου, ενώ παράλληλα απέστειλε μεγάλο όγκο αιτήσεων, σε άλλες Υπηρεσίες της χώρας προς έκδοση των σχετικών αποφάσεων (ΚΠΑ Βορείου Ελλάδος). Μέχρι στιγμής έχει διεκπεραιωθεί η συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων, περίπου 10.000, και απομένει ένα μικρός αριθμός επιδομάτων που θα καταβληθεί εντός του μηνός Φεβρουαρίου.

Ο ΟΑΕΔ κάθε χρόνο προσπαθεί να διεκπεραιώσει – σε μικρό χρονικό διάστημα – ένα μεγάλο αριθμό αιτήσεων δικαιούχων που απασχολούνται αποκλειστικά σε ξενοδοχειακές, τουριστικές ή επισιτιστικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Οι αιτήσεις αυτές υποβάλλονται στο σύνολο τους μετά την λήξη της τουριστικής περιόδου, δημιουργώντας υπερβολικό φόρτο εργασίας στις Υπηρεσίες του.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, ο ΟΑΕΔ έχει αποφασίσει να δέχεται – κατ΄ εξαίρεση – στις τουριστικές περιοχές τις αιτήσεις σταδιακά – οποιαδήποτε ημέρα – εντός της προβλεπόμενης 60ημερης προθεσμίας, αρχής γενομένης από την έβδομη ημέρα από την λύση της εργασιακής σχέσης του δικαιούχου. Παράλληλα, το επίδομα καταβάλλεται ωσάν η αίτηση να έχει υποβληθεί την έβδομη ημέρα από την λύση της εργασιακής σχέσης του δικαιούχου. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η προσέλευση και ο συνωστισμό όλων των δικαιούχων στις υπηρεσίες του Οργανισμού από τις πρώτες ημέρες ολοκλήρωσης της τουριστικής περιόδου.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/1/18 01:13

    Άσε ρε προσπαθούν να μας χρυσοσουν το χάπι. Ντροπή τους κάθε χρόνο και χειρότερα. Του χρόνου δηλαδή θα πάρουμε ανεργία το καλοκαίρι; Ξεφτίλα. Και σιγά μην μας τα βάλουν όλα μαζί όσα μας χρωστάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/1/18 12:20

    Μακάρι να είναι αλήθεια αλλά δεν πιστεύω τίποτα πια εγώ κατέθεσα αίτηση στις 7/12/2017 και χτες που ήμουν ΟΑΕΔ για δεύτερη φορά μου είπαν ότι θα πληρωθώ μάλλον η 2. η. 9 Φεβρουαρίου του 2018 γιατί άλλα λένε σε μας και άλλα γράφει το άρθρο που μόλις διάβασα τα συμπεράσματα δικά σας και σε ερώτηση μου προς την υπάλληλο γιατί συμβαίνει αυτό η απάντηση ήταν δεν ξέρω;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *