ροή ειδήσεων

«Τρεις χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι στη Ρόδο δεν έχουν πάρει ακόμα το επίδομα ανεργίας»



Το πρόβλημα που έχει ανακύψει στον ΟΑΕΔ της Ρόδου με τις καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των αιτήσεων για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας των εποχικά εργαζόμενων, αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι δεύτερη συνεχή χρονιά καταγράφεται μεγάλη καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση και διεκπεραίωση των αιτήσεων για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ των εποχικά εργαζομένων στη Ρόδο. Ο συνωστισμός, ο εκνευρισμός, οι διαμαρτυρίες και η ταλαιπωρία των πολιτών συνιστούν μόνιμη εικόνα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.


Όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας, βρισκόμαστε στις αρχές Φεβρουαρίου και ακόμα δεν έχουν χορηγηθεί επιδόματα ανεργίας σε 3.000 περίπου δικαιούχους.

Όπως επισημαίνει ο Μάνος Κόνσολας, η διοίκηση του Οργανισμού, αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας πρέπει να αντιληφθούν ότι στη Ρόδο υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εποχικά εργαζομένων που κάθε χρόνο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τον ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα να καταγράφεται καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας.

Απαιτείται, όχι μόνο η ενίσχυση με προσωπικό του ΟΑΕΔ στη Ρόδο, αλλά και η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων και η αλλαγή του πλαισίου διεκπεραίωσης με κύριο κριτήριο την ταχύτητα και την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

rodosreport.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *