ροή ειδήσεων

Κοινωνική προσφορά από τους δημοσιογράφους της Ρόδου

Από μέλη της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου – Ηπείρου και Νήσων

 

Οι δημοσιογράφοι της Ρόδου, μέλη της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου – Ηπείρου και Νήσων, αποφάσισαν και φέτος να διαθέσουν το ποσό που προορίζονταν ως Χριστουγεννιάτικο δώρο για τα παιδιά ή τα εγγόνια τους, για την ενίσχυση κοινωνικών δομών.

Στο πλαίσιο αυτό, παραδόθηκε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου σημαντικός εκπαιδευτικός εξοπλισμός, δώρα και παιχνίδια για τα παιδιά, στον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Νικόλαο Ράπτη, προκειμένου να αποσταλούν στην συνέχεια στο νηπιαγωγείο της Σύμης, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Σε δηλώσεις που έκανε ο αρχαιότερος των δημοσιογράφων της περιοχής Γιώργος Ζαχαριάδης, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Φέτος, επιλέξαμε να στείλουμε μερικά δώρα στα παιδιά του νηπιαγωγείου της Σύμης, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές εξαιτίας της νεροποντής του περασμένου Νοεμβρίου. Το δώρο είναι συμβολικό, απλά θέλουμε να δείξουμε και εμείς τη συμβολή μας σε μία προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να ξαναμπορέσουν τα παιδιά της Σύμης, και γενικότερα το νησί, να ξανασηκωθεί ύστερα από τις καταστροφές από τη νεροποντή αυτή.

Ελπίζουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία η δικιά μας να βρει και μιμητές και να βοηθήσουν αυτές τις μέρες όχι μόνο τη Σύμη, αλλά και άλλους συνανθρώπους μας οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά εξαιτίας της γνωστής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που αντιμετωπίζει η περιοχή μας και γενικότερα η χώρα.

Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα και ο καινούργιος χρόνος να μας βρει πολύ καλύτερα».

Ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Νίκος Ράπτης με τη σειρά του, ευχαρίστησε την ΕΣΗΕΠΗΝ λέγοντας ότι « Αυτή η δράση, αυτή η ενέργεια, πραγματικά συγκινεί και τη Διεύθυνση μας και την ίδια τη σχολική μονάδα όπου έχουμε επικοινωνήσει και μπορώ να σας πω ότι τα παιδιά θα περιμένουν τα δώρα, θα τα φέρει ο Άγιος Βασίλης το διάστημα αυτό, οπότε την πρώτη εβδομάδα την εργάσιμη, θα γίνουν δέκτες αυτών.

Να ευχαριστήσουμε το Θεό οφείλουμε. Γιατί εγώ που επισκέφθηκα το νηπιαγωγείο και είδα τι έγινε, μπορώ να σας πω ότι, ευτυχώς μα ευτυχώς, η νεροποντή ήταν αργά το απόγευμα. Διότι, αν η νεροποντή γινόταν σε ώρα που ήταν μέσα τα μαθήματα δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτόμαστε!

Το νηπιαγωγείο είναι, πλέον, άχρηστο, σας το λέω να το γνωρίζετε, τα είκοσι έξι παιδάκια βρίσκονται και συστεγάζονται με το δημοτικό σχολείο, θα είναι όλη τη χρονιά εκεί φέτος, η υπηρεσία έστειλε και δεύτερη νηπιαγωγό για να εξυπηρετηθούν τα είκοσι έξι παιδιά. Ζει μια δύσκολη κατάσταση το νησί, τόσο οι ντόπιοι κάτοικοί της όσο και ο πληθυσμός ο οποίος δουλεύει εκεί.

Από την καρδιά μου σας ευχαριστώ και ελπίζω αυτή σας η συμβολική και επί της ουσίας κίνηση, να βρει μιμητές στην όλη μας διαδικασία, στις κρίσιμες στιγμές που ζουν και η χώρα μας και ιδιαίτερα τα νησιά μας. Σας ευχαριστώ θερμά».

 thebest.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *