ροή ειδήσεων

Νέες απεργίες-συλλαλητήρια τη Δευτέρα

Αντιδράσεις στη διάταξη για τις απεργίες

Σφοδρές αντιδράσεις από τα συνδικαλιστικά όργανα και τους εργαζόμενους έχει προκαλέσει η διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τις απεργίες.

Ολοκληρώθηκε το απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και άλλων σωματείων. Λίγο μετά τις 13:00 η πορεία που ξεκίνησε από την Ομόνοια έφτασε στο Σύνταγμα και τη Βουλή. Κλειστοί παρέμειναν για λίγες ώρες οι δρόμοι του κέντρου.

Ενταση επικράτησε στις 2:00 το μεσημέρι της Παρασκευής οταν μέλη του Ανταρσύα επιχείρησαν να μπουν στο προαύλιο. Απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΥΜΕΤ.

Μετά τις 2:30 επικράτησε ηρεμία και οι διαδηλωτές αποχώρησαν σταδιακά από τη λεωφόρο Αμαλίας.

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν σωματεία ατόμων με αναπηρία.

Επιπλέον, χωρίς μετρό και τρόλεϊ είναι η πρωτεύουσα, καθώς σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση βρίσκεται το Σωματείο των Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) αλλά και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισαν την προκήρυξη 24ωρης απεργίας.

Παράλληλα, δεμένα μένουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, ύστερα από απόφαση για 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καλούν τους γιατρούς-μέλη τους να δώσουν το αγωνιστικό «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Παρασκευή.

Τη Δευτέρα, κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής διοργανώνεται δεύτερος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 18:00 στην Ομόνοια.

Επιπλέον, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει απεργιακό συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου στις 18.00, στο Σύνταγμα.

Την ίδια ημέρα, η ΑΔΕΔΥ θα κηρύξει στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 12:30 στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Επιπλέον, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, προκήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας (από τις 08.00 έως τις 11.00) για τη Δευτέρα και καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας θα έχουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, καθώς και άλλα σωματεία εργαζομένων.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *