ροή ειδήσεων

Πρωτοφανές: Καρδιολόγος... διευθυντής πνευμονολογικής κλινικής



Καρδιολόγος τοποθετήθηκε σε θέση προϊσταμένου πνευμονολογικού τμήματος. Η συγκεκριμένη ενέργεια, στην οποία προέβη πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η διοίκηση του νοσοκομείου Κέρκυρας, έχει προσωρινό χαρακτήρα, ωστόσο έχει προκαλέσει την αντίδραση τόσο του απερχόμενου διευθυντή του τμήματος όσο και των εκπροσώπων των εργαζομένων που κάνουν λόγο για «πρωτοφανή στην ιστορία του ΕΣΥ απόφαση» και αμφισβητούν ευθέως τη νομιμότητά της.

Ειδικότερα, στις 31/12/2017 συνταξιοδοτήθηκε ο συντονιστής διευθυντής προϊστάμενος του πνευμονολογικού τμήματος. Σύμφωνα με τους εργαζομένους, το νοσοκομείο όφειλε να προκηρύξει τη θέση έξι μήνες πριν από την προγραμματισμένη συνταξιοδότηση. Για τον κίνδυνο να μείνει ακέφαλη η κλινική είχε ενημερωθεί η διοίκηση του νοσοκομείου Κέρκυρας με υπηρεσιακό υπόμνημα από τον απερχόμενο διευθυντή, ο οποίος μάλιστα προσφερόταν να παραμείνει προσωρινά έως τον διορισμό του αντικαταστάτη του. Η προκήρυξη της θέσης δεν έγινε και στις 29 Δεκεμβρίου 2017 ο διοικητής εξέδωσε απόφαση με την οποία ορίζει προσωρινό –έως την κάλυψη της θέσης– προϊστάμενο του πνευμονολογικού τμήματος τον προϊστάμενο της καρδιολογικής κλινικής και διευθυντή του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους και τον πρώην συντονιστή διευθυντή, η απόφαση αυτή είναι αντίθετη με τον νόμο 2889/2001 που ορίζει ότι σε κάθε τμήμα προΐσταται ιατρός αντίστοιχης ειδικότητας. Σημειώνεται ότι η πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Κέρκυρας είναι η μεγαλύτερη κλινική του παθολογικού τομέα και διαθέτει 31 νοσηλευτικές κλίνες, με 1.800 εισαγωγές ασθενών τον χρόνο. Η κλινική επιπροσθέτως αντιμετωπίζει με τον υπόλοιπο τομέα 13.000 επείγοντα περιστατικά ετησίως, έχει ειδικά εργαστήρια, πραγματοποιεί τρεις φορές την εβδομάδα εξωτερικά ιατρεία, αντιμετωπίζει ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα και εκπαιδεύει ειδικευομένους για την πλήρη λήψη της ειδικότητας.

Πάντως, από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου επισημαίνεται ότι απέστειλε εγκαίρως στο υπουργείο Υγείας αίτηση για επαναπροκήρυξη της θέσης, ενώ όρισε ως προσωρινό προϊστάμενο τον διευθυντή του παθολογικού τομέα, στον οποίο ανήκει και η πνευμονολογική κλινική. Η διοίκηση υπενθυμίζει ότι το φαινόμενο –κλινικές να μένουν προσωρινά χωρίς διευθυντή– είναι συχνότατο στο ΕΣΥ, ενώ τονίζει ότι η κλινική μετά την αποχώρηση του πρώην προϊσταμένου στηρίζει τη λειτουργία της σε πέντε ειδικευμένους γιατρούς, τους περισσότερους που είχε ποτέ η κλινική.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *