επικαιρότητα

Ρόδος: Δεν έκοβαν αποδείξεις και την πάτησαν – Οι ελεγκτές έβαλαν λουκέτο!Σε 48ωρη σφράγιση κεντρικού καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που λειτουργεί ως παιδότοπος στο κέντρο της πόλεως Ρόδου, σε μισθωμένο ακίνητο από τον Δήμο Ρόδου, προχώρησαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας εντεταλμένοι προς τούτο ελεγκτές της ΔΟΥ Ρόδου, όταν μετά από έλεγχο, που προηγήθηκε διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδώσει 23 αποδείξεις για την πώληση αντίστοιχων αγαθών σε πελάτες...Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ελεγκτές κατά την διάρκεια του ελέγχου διαπίστωσαν ότι το κατάστημα και ο περιβάλλων αυτού χώρος ήταν γεμάτος από κόσμο και ο έλεγχος στην κυριολεξία τους εξέπληξε. Αναμένεται εξάλλου η επιβολή και σχετικού προστίμου.

Η 48ωρη σφράγιση του καταστήματος έγινε σε εκτέλεση εγκυκλίου, που προβλέπει το συγκεκριμένο μέτρο, εφόσον διαπιστώνεται η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση πλέον των δέκα προβλεπόμενων αποδείξεων, από τον ίδιο έλεγχο, ή, ανεξαρτήτως του αριθμού τους, η καθαρή αξία των αγαθών ή υπηρεσιών, για τα οποία δεν εκδόθηκαν αποδείξεις ή αυτά εκδόθηκαν ανακριβώς, υπερβαίνει τα πεντακόσια ευρώ.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία συγκεκριμένα, αν κατά τον ίδιο έλεγχο διαπιστωθεί η μη έκδοση πλέον των δέκα παραστατικών στοιχείων ή, ανεξαρτήτως του πλήθους, τα μη εκδοθέντα ή το μη εκδοθέν παραστατικό στοιχείο υπερβαίνει σε αξία τα 500 ευρώ, η λειτουργία του καταστήματος, γραφείου, εργοστασίου, εργαστηρίου, αποθήκης και γενικά κάθε επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου επαγγελματία, αναστέλλεται άμεσα για 48 ώρες, με πράξη των οργάνων που διενεργούν τον έλεγχο και η επαγγελματική εγκατάσταση σφραγίζεται με τη συνδρομή της αστυνομικής αρχής, εφόσον ζητηθεί από τα ελεγκτικά όργανα.
newsit.gr
Πηγή: dimokratiki.gr

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά